Лимонна меренга

Лимонний торт з меренгою – цій ніжний і повітряний десерт з незвичайним смаком, який полюбився багатьом після виходу на телеекрани фільму «Тост». Іноді це ласощі називають пирогом, хоча в його класичний рецепт обов’язково входить крем (курд). Готується торт нескладно, але чомусь рідко зустрічається в повсякденному раціоні, тому такий десерт обов’язково викличе подив і захоплення у гостей і домочадців.
Основою для торта з меренгою може бути практично будь-яке тісто. Найчастіше використовують пісочне або бісквітне. Для коржа знадобляться яйця, цукор, борошно, а також може стати в нагоді вершкове масло або маргарин, залежно від вибраного рецепту. У будь-якому випадку, головними складовими десерту будуть меренга і крем.
Меренга являє собою збиті білки з цукром, які під час запікання перетворюються в ніжне безе. Вони слугують одночасно і смачним інгредієнтом, і прикрасою для торта.
Ще однією обов’язковою складовою лимонного торта є заварний крем. Від звичайного він відрізняється додаванням фруктового соку. Це робить десерт дуже смачний, свіжий і незвичайним. Крім лимона до його складу входить цукор, молоко або вершкове масло, яйця, а також крохмаль, який надає йому потрібну густу консистенцію.
Готується торт з лимонною меренгою досить швидко. Зазвичай для цього використовують духовку, де і запікають пиріг при високій температурі. Додаткових прикрас торту не потрібно – досить красиво розташувати по його поверхні збиті білки. До столу десерт подають холодним, розрізають на порційні шматочки вже безпосередньо перед трапезою.