Салат «Мімоза» з сайрою

Салат «Мімоза» з консервованої сайри з рисом

Зазвичай в салат «Мімоза» з сайрою додають картоплю, але можна замінити його і іншим ситним інгредієнтом. З рисом закуска цілком може скласти конкуренцію основної страви за поживними властивостями, так що такий салатик цілком підійде для сімейного обіду. Масло для рецепта повинно бути з морозильника. Воно зробить «Мімозу» більш соковитою і ніжною.
Інгредієнти:

  • 1 банка сайри у власному соку;
  • 100 г вершкового масла;
  • 150 г твердого сиру;
  • 6 яєць;
  • 1 цибулина;
  • 1 склянку пропареного рису;
  • 200 г майонезу;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Зварити яйця і рис до готовності.
  • Відокремити білки від жовтків і натерти їх на дрібній тертці в різні тарілки.
  • До рису додати трохи вершкового масла і столову ложку майонезу, посолити, поперчити і перемішати.
  • Натерти на середній тертці твердий сир.
  • Нарізати дрібними кубиками цибулю, при необхідності обдати його окропом.
  • Сайру викласти на тарілочку і промокнути рибку паперовим рушником.
  • Прибрати кісточки з сайри, розім’яти філе вилочкою.
  • Невелику порцію сайри викласти на дно салатниці (так, щоб вистачило заповнити всі місце, але без гірки).
  • Далі викладати інгредієнти у такому порядку: рис, майонез, сир, майонез, білки і залишилася сайра, ріпчаста цибуля, майонез.
  • Викласти зверху половину жовтків і посипати їх вершковим маслом, натертим на тертці.
  • Посипати «Мімозу» з сайрою залишилися жовтками і відразу подавати салат до столу.

Тепер ви знаєте, як готувати салат «Мімоза» з сайрою. Приємного апетиту!
Салат «Мімоза» з сайри – це один з кращих салатів для святкового застілля. Закуска виходить ситним і поживним, красиво виглядає, але при цьому не вимагає великої кількості часу або фінансів. Слідуючи рецептами, дуже просто розібратися, як зробити салат «Мімоза» з сайри, але також слід звернути увагу на наступні нюанси:

  • Якщо хочете, щоб «Мімоза» з сайрою вийшла більш пишною, тріть всі інгредієнти одразу ж в салатницю і дуже акуратно змащуйте їх майонезом, не притискаючи;
  • Сайру в олії, перед тим як робити «Мімозу», краще промокнути серветками. Масло, яке використовують для консервів, зазвичай не найкращої якості, а такі продукти в салаті абсолютно не потрібні;
  • Краще всього, якщо всі інгредієнти для салату «Мімоза» з сайрою будуть однієї температури. Для цього потрібно підготувати продукти (нарізати, натерти), а потім помістити їх в холодильник хвилин на 20.
  • Якщо ви готуєте «Мімозу» з рисом, про краще відразу ж подавати салат до столу, а от з відварними овочами закуски потрібно час настоятися.