Салат «Мімоза» з сайрою

Класичний салат «Мімоза» з сайрою і сиром

Класична «Мімоза» з сайрою сподобається і тим, хто вважає себе щирим поціновувачем рибних делікатесів, і навіть завзятим м’ясоїдам. Разом з іншими інгредієнтами рибка перетворюється в дуже ситна та поживна частування. Особливе оформлення салату дозволяє використовувати його для святкового меню. Цибулина повинна бути велика, її можна замінити двома середніми. Замочувати її в окропі не обов’язково, але так можна перестрахуватися на випадок, якщо гірчить цибулю.
Інгредієнти:

  • 200 г сайри в маслі;
  • 150 г твердого сиру;
  • 1 велика цибулина;
  • 200 г майонезу;
  • 200 г моркви;
  • 4 яйця;
  • 4 картоплини;
  • 50 г свіжої зелені;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Відварити яйця круто, також зварити до готовності картоплю і моркву.
  • Дати яйцям і овочам охолонути, потім їх почистити.
  • Натерти на дрібній тертці в різні ємності білки, жовтки, відварну картоплю і моркву, а також твердий сир.
  • Дрібними кубиками нарізати цибулину і залити її окропом на 15 хвилин.
  • Сайру дістати з консервів і викласти на дно салатниці, розім’яти її виделкою і розподілити рівномірно по всій поверхні.
  • Змастити сайру невеликою кількістю майонезу, зверху висипати білки і розрівняти.
  • Знову додати майонез, а наступним шаром – морква.
  • Морква змастити майонезом, викласти на неї послідовно цибулю і картоплю.
  • Для просочення картоплі викласти трохи більше майонезу, ніж для інших шарів, додати трохи солі.
  • Посипати салат тертим сиром, також змастити соусом, потім прикрасити верхівку жовтками і подрібненою зеленню.
  • Залишити салат «Мімоза» з сайрою в холодильнику на 2 години.