Класичний салат «Мімоза» з сайрою і сиром
Класична «Мімоза» з сайрою сподобається і тим, хто вважає себе щирим поціновувачем рибних делікатесів, і навіть завзятим м’ясоїдам. Разом з іншими інгредієнтами рибка перетворюється в дуже ситна та поживна частування. Особливе оформлення салату дозволяє використовувати його для святкового меню. Цибулина повинна бути велика, її можна замінити двома середніми. Замочувати її в окропі не обов’язково, але так можна перестрахуватися на випадок, якщо гірчить цибулю.
Інгредієнти:
- 200 г сайри в маслі;
- 150 г твердого сиру;
- 1 велика цибулина;
- 200 г майонезу;
- 200 г моркви;
- 4 яйця;
- 4 картоплини;
- 50 г свіжої зелені;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Відварити яйця круто, також зварити до готовності картоплю і моркву.
- Дати яйцям і овочам охолонути, потім їх почистити.
- Натерти на дрібній тертці в різні ємності білки, жовтки, відварну картоплю і моркву, а також твердий сир.
- Дрібними кубиками нарізати цибулину і залити її окропом на 15 хвилин.
- Сайру дістати з консервів і викласти на дно салатниці, розім’яти її виделкою і розподілити рівномірно по всій поверхні.
- Змастити сайру невеликою кількістю майонезу, зверху висипати білки і розрівняти.
- Знову додати майонез, а наступним шаром – морква.
- Морква змастити майонезом, викласти на неї послідовно цибулю і картоплю.
- Для просочення картоплі викласти трохи більше майонезу, ніж для інших шарів, додати трохи солі.
- Посипати салат тертим сиром, також змастити соусом, потім прикрасити верхівку жовтками і подрібненою зеленню.
- Залишити салат «Мімоза» з сайрою в холодильнику на 2 години.