Класичний салат «Мімоза»

Класичний салат «Мімоза» з консервою і рисом

З класичного салату «Мімоза» дуже просто зробити ситне блюдо, яке закуски перетвориться на обід для всієї родини. Потрібно лише додати в якості одного з шарів відварений рис. Дуже важливо вибрати правильний сорт, який не розвариться і залишиться розсипчастим, щоб салат не втратив презентабельний вигляд. Щоб блюдо вийшло більш соковитим і смачним, цибулю краще взяти червоний, який призначений спеціально для салатів.
Інгредієнти:

  • 1 банку консервованої риби у власному соку;
  • 4 ст. л. пропареного рису;
  • 3 моркви;
  • 4 картоплини;
  • ½ Цибулини;
  • 200 г майонезу;
  • 4 яйця;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Зварити рис до готовності в злегка підсоленій воді.
  • Також відварити яйця, моркву і картоплю, все остудити до кімнатної температури.
  • Дрібно порубати зелень і цибулю.
  • Овочі, білки і жовтки натерти у різні ємності на дрібній тертці.
  • Викласти продукти шарами на плоске блюдо або в глибоку салатницю, змащуючи кожен шар майонезом, додаючи сіль і перець за смаком.
  • Послідовність шарів: рис, консервована риба, білки, морква, цибуля, картопля.
  • Останнім шаром висипати жовтки, не змащувати.
  • Поставити класичний салат «Мімоза» з рисом в холодильник на кілька годин для просочення.
  • Перед подачею на стіл прикрасити страву гілочками свіжої зелені.

Тепер ви знаєте, як готувати класичний салат «Мімоза». Приємного апетиту!
Класичний салат «Мімоза» дозволить дуже швидко зробити смачну святкову закуску, яка обов’язково справить враження на гостей. Для повноцінного страви досить всього декількох найпростіших інгредієнтів, так що цю закуску можна вважати ще й економічно вигідною. Для тих, хто ще не знає, як приготувати класичний салат «Мімоза», будуть корисними такі поради:

  • Деякі кулінари вважають за краще просто зливати рідину, в якій маринувалася риба в консервах. Тим не менш, якщо ви не боїтеся зайвих калорій, краще полити нею шар з вареної картоплі. Так класичний салат «Мімоза» стане набагато більш соковитим і поживним;
  • Чим дрібніше ви натрете овочі та яйця для салату «мімоза», тим він буде більш легким. При бажанні можна подрібнювати продукти прямо в салатницю;
  • Зробити салат мімоза класичний більш соковитим можна з допомогою вершкового масла. Його додають поверх останнього шару перед жовтками. Для цього масло треба заморозити і натерти на тертці. Знадобиться 50-100 г на один салатик;
  • Навіть невелика гіркоту ріпчастої цибулі може зіпсувати смак класичного салату «Мімоза». Щоб цього уникнути, перед тим як готувати, трохи потримайте подрібнену цибулю в оцті або ж залийте його окропом. При можливості використовуйте салатний цибуля ‒ він точно не буде гірчити.