Класичний салат «Мімоза»

Класичний салат «Мімоза» з сиром і яблуком

У цьому варіанті класичного салату «Мімоза» особливу пікантність блюду додають яблука. Краще всього вибрати кислий сорт – він підкреслить смак інших інгредієнтів, зробить закуску «свіжої». При бажанні можна викладати салат шарами на плоске блюдо – він все одно буде добре тримати форму. Майонезу може знадобитися трохи менше, але всі продукти потрібно рясно промащувати соусом, не залишаючи порожніх місць. Шари з відварних овочів і рибки можна посолити і поперчити за смаком.
Інгредієнти:

  • 1 банка консервів;
  • 4 яйця;
  • 2 моркви;
  • 200 г твердого сиру;
  • 200 г яблук;
  • 1 цибулина;
  • 400 г майонезу;
  • 4 картоплини;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Рибу дістати з консервів, добре розім’яти і викласти в салатницю, змастити майонезом.
  • Цибулю нарізати дрібними кубиками, також відправити в салатницю і змастити соусом.
  • Відварити до готовності картоплю і моркву в мундирі, потім остудити і почистити.
  • Овочі натерти на крупній тертці, наступним шаром викласти картоплю і додати ще трохи майонезу.
  • Зварити яйця круто, відокремити білки від жовтків.
  • Натерти і білки, й жовтки на дрібній тертці в різні тарілочки.
  • Білки висипати поверх картоплі, змастити їх майонезом, зверху натерти сир і теж змастити.
  • Додати шарами терті яблука і моркву, покрити майонезом кожен шар.
  • Прикрасити верх салату «Мімоза» жовтками, поставити салатницю в холодильник на 1 годину.