Класичний салат «Мімоза» з сиром і яблуком
У цьому варіанті класичного салату «Мімоза» особливу пікантність блюду додають яблука. Краще всього вибрати кислий сорт – він підкреслить смак інших інгредієнтів, зробить закуску «свіжої». При бажанні можна викладати салат шарами на плоске блюдо – він все одно буде добре тримати форму. Майонезу може знадобитися трохи менше, але всі продукти потрібно рясно промащувати соусом, не залишаючи порожніх місць. Шари з відварних овочів і рибки можна посолити і поперчити за смаком.
Інгредієнти:
- 1 банка консервів;
- 4 яйця;
- 2 моркви;
- 200 г твердого сиру;
- 200 г яблук;
- 1 цибулина;
- 400 г майонезу;
- 4 картоплини;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Рибу дістати з консервів, добре розім’яти і викласти в салатницю, змастити майонезом.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками, також відправити в салатницю і змастити соусом.
- Відварити до готовності картоплю і моркву в мундирі, потім остудити і почистити.
- Овочі натерти на крупній тертці, наступним шаром викласти картоплю і додати ще трохи майонезу.
- Зварити яйця круто, відокремити білки від жовтків.
- Натерти і білки, й жовтки на дрібній тертці в різні тарілочки.
- Білки висипати поверх картоплі, змастити їх майонезом, зверху натерти сир і теж змастити.
- Додати шарами терті яблука і моркву, покрити майонезом кожен шар.
- Прикрасити верх салату «Мімоза» жовтками, поставити салатницю в холодильник на 1 годину.