Гарбуз у духовці

Пиріг з гарбуза з яблуками в духовці

Незважаючи на свою приналежність до овочів, гарбуз відмінно підходить для всіляких десертів. Серед них найпопулярнішим є яблучний пиріг, який ідеально доповнюють соковиті помаранчеві шматочки. В залежності від солодощі гарбуза і яблук, слід відрегулювати і кількість цукру.
Інгредієнти:

  • 150 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 40 г вершкового масла;
  • 120 г цукру;
  • 1 яблуко;
  • 100 г гарбуза;
  • 1 пакетик розпушувача.

Спосіб приготування:

  • Добре збити яйця з цукром, з’єднати зі сметаною і розтопленим вершковим маслом.
  • Гарбуз і яблуко очистити, видалити насіння.
  • Нарізати кубиками яблуко, гарбуз натерти на тертці, додати всі в загальну тарілку.
  • Поступово ввести муку і розпушувач, перемішати.
  • Вилити тісто в глибоку форму для випічки, встановити температуру 190 градусів і готувати пиріг 45 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати гарбуз запечену в духовці. Приємного апетиту!
Гарбуз у духовці легко перетворюється на яскраве основне блюдо, закуску або десерт. При цьому вона може бути не тільки одним з інгредієнтів, але і виступати в ролі оригінального горщика. Кілька рецептів, як приготувати гарбуз у духовці, точно не зашкодять сучасної господині, а досвідчені кулінари поділяться секретами цього цікавого страви:

  • Щоб гарбуз була більш ніжною, перед тим, як готувати її духовці, потрібно обсмажити овоч на вершковому маслі. Важливо пам’ятати, що така процедура підвищить калорійність страви;
  • Якщо ви запікаєте гарбуз цілком, змастіть її зсередини маслом, інакше овоч буде суховатий;
  • Якщо для рецепта необхідна варений гарбуз, краще цього відварити її в молоці. Це додасть овочу особливий присмак і максимально розкриє його аромат;
  • Перед тим, як готувати гарбуз у духовці, нагрівати духовку не потрібно. Важливо, щоб температура підвищувалася поступово.