Пиріг з гарбуза з яблуками в духовці
Незважаючи на свою приналежність до овочів, гарбуз відмінно підходить для всіляких десертів. Серед них найпопулярнішим є яблучний пиріг, який ідеально доповнюють соковиті помаранчеві шматочки. В залежності від солодощі гарбуза і яблук, слід відрегулювати і кількість цукру.
Інгредієнти:
- 150 г борошна;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. сметани;
- 40 г вершкового масла;
- 120 г цукру;
- 1 яблуко;
- 100 г гарбуза;
- 1 пакетик розпушувача.
Спосіб приготування:
- Добре збити яйця з цукром, з’єднати зі сметаною і розтопленим вершковим маслом.
- Гарбуз і яблуко очистити, видалити насіння.
- Нарізати кубиками яблуко, гарбуз натерти на тертці, додати всі в загальну тарілку.
- Поступово ввести муку і розпушувач, перемішати.
- Вилити тісто в глибоку форму для випічки, встановити температуру 190 градусів і готувати пиріг 45 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати гарбуз запечену в духовці. Приємного апетиту!
Гарбуз у духовці легко перетворюється на яскраве основне блюдо, закуску або десерт. При цьому вона може бути не тільки одним з інгредієнтів, але і виступати в ролі оригінального горщика. Кілька рецептів, як приготувати гарбуз у духовці, точно не зашкодять сучасної господині, а досвідчені кулінари поділяться секретами цього цікавого страви:
- Щоб гарбуз була більш ніжною, перед тим, як готувати її духовці, потрібно обсмажити овоч на вершковому маслі. Важливо пам’ятати, що така процедура підвищить калорійність страви;
- Якщо ви запікаєте гарбуз цілком, змастіть її зсередини маслом, інакше овоч буде суховатий;
- Якщо для рецепта необхідна варений гарбуз, краще цього відварити її в молоці. Це додасть овочу особливий присмак і максимально розкриє його аромат;
- Перед тим, як готувати гарбуз у духовці, нагрівати духовку не потрібно. Важливо, щоб температура підвищувалася поступово.