Фарширована гарбуз, цілком запечена в духовці
Важко уявити собі більш ефектне блюдо, ніж м’ясо, запечене в гарбузі. Такий оригінальний «горщик» викличе справжній фурор серед гостей і стане найбільш обговорюваною подією вечора. Впоратися з цим блюдом зовсім нескладно, тому за втілення рецепта в життя може сміливо прийматися навіть початківець кулінар.
Інгредієнти:
- 1 гарбуз;
- 500 г баранини;
- 1 цибулина (червона);
- 50 г вершкового масла;
- 6 консервованих помідорів;
- 1 щіпка цукру;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Акуратно зрізати з гарбуза верхівку, вичистити насіння і змастити внутрішню поверхню вершковим маслом.
- Повернути верхівку на місце, запікати гарбуз у духовці 30 хвилин при 200 градусах.
- Баранину нарізати кубиками і обсмажити на вершковому маслі до напівготовності.
- Додати спеції за смаком і подрібнену цибулю, тушкувати м’ясо ще 15 хвилин.
- З помідорів зняти шкірку, відправити їх на сковороду з бараниною, поцукрянити.
- Продовжувати гасіння на повільному вогні 30 хвилин, потім посипати м’ясо подрібненою зеленню.
- Перекласти отриману начинку в гарбуз, знову накрити її «кришечкою» і запікати 20 хвилин при тій же температурі.