Гарбуз у духовці

Фарширована гарбуз, цілком запечена в духовці

Важко уявити собі більш ефектне блюдо, ніж м’ясо, запечене в гарбузі. Такий оригінальний «горщик» викличе справжній фурор серед гостей і стане найбільш обговорюваною подією вечора. Впоратися з цим блюдом зовсім нескладно, тому за втілення рецепта в життя може сміливо прийматися навіть початківець кулінар.
Інгредієнти:

  • 1 гарбуз;
  • 500 г баранини;
  • 1 цибулина (червона);
  • 50 г вершкового масла;
  • 6 консервованих помідорів;
  • 1 щіпка цукру;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Акуратно зрізати з гарбуза верхівку, вичистити насіння і змастити внутрішню поверхню вершковим маслом.
  • Повернути верхівку на місце, запікати гарбуз у духовці 30 хвилин при 200 градусах.
  • Баранину нарізати кубиками і обсмажити на вершковому маслі до напівготовності.
  • Додати спеції за смаком і подрібнену цибулю, тушкувати м’ясо ще 15 хвилин.
  • З помідорів зняти шкірку, відправити їх на сковороду з бараниною, поцукрянити.
  • Продовжувати гасіння на повільному вогні 30 хвилин, потім посипати м’ясо подрібненою зеленню.
  • Перекласти отриману начинку в гарбуз, знову накрити її «кришечкою» і запікати 20 хвилин при тій же температурі.