Гарбуз у духовці

Гарбуз, запечена шматочками з медом в духовці

Запечений гарбуз – це низькокалорійний, але дуже солодкий і смачний десерт. Крім того, він відрізняється приголомшливим ароматом, який лише посилюється завдяки додаванню квіткового меду. Його можна додати більше, якщо в родині ні в кого немає алергії на подібні продукти.
Інгредієнти:

  • 300 г гарбуза;
  • 1 ч. л. квіткового меду;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. води;
  • 1 ст. л. рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • Очистити гарбуз від шкірки і видалити насіння, нарізати овоч великими кубиками.
  • В окремому посуді з’єднати мед, воду і рослинну олію, змішати до однорідності.
  • Полити гарбуз отриманим соусом і перекласти шматочки на деко з пекарської папером.
  • Запікати гарбуз 30 хвилин при 180 градусах.

Солодка запіканка з гарбуза в духовці

Сирні запіканки, мабуть, ніколи не вийдуть з кулінарної моди, оскільки важко уявити собі більш корисний і, при цьому, смачний десерт. Щоб урізноманітнити улюблене блюдо, достатньо додати до нього м’якоть гарбуза. Вона не тільки зробить запіканку більш свіжою та легкою, але і поліпшить зовнішній вигляд десерту. Таке нововведення напевно сподобається дітям.
Інгредієнти:

  • 1 кг гарбуза;
  • 500 г сиру;
  • 1 склянка сметани;
  • 4 яйця;
  • ½ Склянки манної крупи;
  • 2 склянки молока;
  • 50 г вершкового масла;
  • ½ Склянки цукру.

Спосіб приготування:

  • Молоко перелити в каструлю, закип’ятити.
  • Поступово додавати в каструлю манну крупу, постійно помішуючи молоко.
  • Довести манну кашу до готовності і зняти її з вогню.
  • Гарбуз почистити, нарізати кубиками і обсмажити на вершковому маслі до готовності.
  • Викласти в одну глибоку тарілку гарбуз і манну кашу, вбити 3 яйця.
  • Додати цукор і сир, ретельно все перемішати.
  • Перекласти отриману масу у форму для випічки, змащену маслом.
  • Розрівняти поверхню запіканки з допомогою ложки.
  • Залишився яйце збити і змастити ним верхівку десерту.
  • Готувати запіканку 25 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.