Десерт із сиру, печива і бананів без випічки
Такий тортик знайомий всім ще з дошкільного віку. Напевно мама або бабуся готували його для дитячих свят або ж просто для домашнього чаювання. Буквально за кілька хвилин маніпуляцій із зазначеними продуктами вийде дуже акуратний і апетитний «будиночок», який порадує не тільки смаковими якостями, але і незвичайним зовнішнім виглядом. Ну і, звичайно ж, ніякої випічки, борошна, яєць або липнущего до рук тесту! Замість кави також можна використовувати для просочення чай або тепле молоко.
Інгредієнти:
- 1 пачка печива «Ювілейне» (9 шт.);
- 1 банан;
- 3 ст. л. молока;
- 150 мл кави;
- 1 плитка молочного шоколаду;
- 3 ст. л. цукру;
- 220 г сиру.
Спосіб приготування:
- Сир викласти в глибоку миску і посипати цукром, добре розтерти з допомогою блендера або звичайної виделки.
- На столі розстелити великий відрізок харчової плівки.
- Каву налити в широку ємність, по одному опускати печиво у просочення на кілька секунд.
- Після просочення відразу ж викласти печиво на харчову плівку по 3 штуки в ряд (повинен вийти рівний прямокутник).
- Основу з печива змастити сирною масою, трохи відступаючи від краю.
- Банан нарізати великими шматочками і викласти їх один за одним на сир (строго по центру!).
- Акуратно з’єднати верхівку «будиночка», загорнувши бічні печива до центру разом з харчовою плівкою.
- Молочний шоколад розтопити на водяній бані і змішати з молоком, довести до однорідності.
- Плівку з торта прибрати, рівномірно полити його глазур’ю.
- Залишити десерт без випічки в холодильнику на 3 години або на ніч.
Тепер ви знаєте, як готувати десерти без випічки. Приємного апетиту!
Десерти без випічки ще не раз виручать господиню в найрізноманітніших життєвих ситуаціях. Більшість таких солодощів можна зробити за лічені хвилини з мінімальним набором інгредієнтів. Саме тому краще запам’ятати відразу кілька способів, як готувати десерти без випічки, щоб постійно дивувати гостей новими кондитерськими шедеврами. Також знадобляться корисні поради від досвідчених кулінарів:
- Багато десерти без випічки перед подачею на стіл необхідно потримати в холодильнику. Краще всього залишити в холоді на всю ніч, щоб солодощі вже точно не втратили форму;
- Важливу роль у приготуванні десертів без випічки відіграє оформлення страви. Використовуйте для цього різні види шоколаду, карамель, ягоди, сиропи, морозиво і збиті вершки. Подавати десерт краще в порційній формочці. Так він буде виглядати дорого і вишукано;
- Новий смак звичного десерту без випічки дуже просто отримати – достатньо просто замінити пісочне печиво шоколадним, сметану – фруктовим йогуртом, у сир додати сухофрукти, а в желе – шматочки ягід;
- Головний принцип десертів з випічки полягає в тому, що вони збираються з вже готових інгредієнтів. Не варто використовувати в таких рецептах сирі яйця, борошно та інші продукти, які вимагають обов’язкової термічної обробки.