Десерти без випічки

Шоколадний десерт з печива без випічки

Без випічки можна зробити приголомшливо смачні вишукані десерти, особливо якщо під рукою знайдуться такі інгредієнти, як морозиво і шоколад. Дуже популярно таке ласощі в Америці, де його можна зустріти в будь-якому кафетерії. Традиційно в рецепт входить маршмеллоу, але можна замінити його і більш доступними інгредієнтами. При бажанні можна поекспериментувати зі смаком морозива, печива, підібравши своє улюблене поєднання. Їсти такі сморсы потрібно дуже швидко, поки морозиво не почне танути.
Інгредієнти:

  • 300 г шоколадного печива;
  • 500 г ванільного морозива;
  • 170 г чорного шоколаду;
  • ½ Склянки шоколадної стружки;
  • 5 ст. л. нежирної сметани.

Спосіб приготування:

  • У маленькій каструльці розтопити чорний шоколад з додаванням сметани.
  • Продовжувати нагрівати і помішувати суміш, поки вона не стане однорідною.
  • Зняти глазур з вогню і остудити.
  • На тарілку викласти одне шоколадне печиво і полити його шоколадною глазур’ю.
  • Поверх глазурі викласти кулька ванільного морозива, накрити другим печивом.
  • Так сформувати всі сморсы, зверху і з боків змазати їх залишилися шоколадним кремом.
  • Посипати тістечка шоколадною стружкою і прибрати в холодильник на півгодини.