Шоколадний десерт з печива без випічки
Без випічки можна зробити приголомшливо смачні вишукані десерти, особливо якщо під рукою знайдуться такі інгредієнти, як морозиво і шоколад. Дуже популярно таке ласощі в Америці, де його можна зустріти в будь-якому кафетерії. Традиційно в рецепт входить маршмеллоу, але можна замінити його і більш доступними інгредієнтами. При бажанні можна поекспериментувати зі смаком морозива, печива, підібравши своє улюблене поєднання. Їсти такі сморсы потрібно дуже швидко, поки морозиво не почне танути.
Інгредієнти:
- 300 г шоколадного печива;
- 500 г ванільного морозива;
- 170 г чорного шоколаду;
- ½ Склянки шоколадної стружки;
- 5 ст. л. нежирної сметани.
Спосіб приготування:
- У маленькій каструльці розтопити чорний шоколад з додаванням сметани.
- Продовжувати нагрівати і помішувати суміш, поки вона не стане однорідною.
- Зняти глазур з вогню і остудити.
- На тарілку викласти одне шоколадне печиво і полити його шоколадною глазур’ю.
- Поверх глазурі викласти кулька ванільного морозива, накрити другим печивом.
- Так сформувати всі сморсы, зверху і з боків змазати їх залишилися шоколадним кремом.
- Посипати тістечка шоколадною стружкою і прибрати в холодильник на півгодини.