Смачний сирний десерт без випічки
З сиру можна приготувати сотні найрізноманітніших десертів без випічки. Досить просто додати до цього продукту цукор і сметану, щоб вже вийшло смачне і корисне ласощі. Втім, такі рецепти відомі кожному, а от як зробити сирну бланманже, напевно знають не всі. Рецепт дуже простий, але десерт з нього вийде дуже смачним і красивим! Замість ананасів ви можете додати до сиру будь-які інші улюблені фрукти або ягоди. Головне, щоб вони були соковитими і привабливими на вигляд.
Інгредієнти:
- 250 г сиру;
- ½ Склянки молока;
- ½ Склянки сметани;
- ½ Склянки цукрової пудри;
- 10 г ванільного цукру;
- 3 колечка консервованого ананаса;
- 15 г желатину.
Спосіб приготування:
- Молоко нагріти до кімнатної температури, розвести в ньому желатин, залишити на 20 хвилин.
- Набряклий желатин разом з молоком перелити в каструлю і нагріти до розчинення (не кип’ятити!).
- В окремому посуді змішати сир з цукровою пудрою, ванільним цукром і сметаною, довести масу до повної однорідності.
- Кільця ананаса нарізати невеликими кубиками.
- У сирну масу додати ананаси і желатин, ретельно перемішати.
- Перекласти сир з ананасами в порційні формочки і залишити на 4 години в холодильнику.
- Формочки опустити на кілька секунд у гарячу воду і швидко перевернути бланманже на тарілку для подачі.