Десерти без випічки

Смачний сирний десерт без випічки

З сиру можна приготувати сотні найрізноманітніших десертів без випічки. Досить просто додати до цього продукту цукор і сметану, щоб вже вийшло смачне і корисне ласощі. Втім, такі рецепти відомі кожному, а от як зробити сирну бланманже, напевно знають не всі. Рецепт дуже простий, але десерт з нього вийде дуже смачним і красивим! Замість ананасів ви можете додати до сиру будь-які інші улюблені фрукти або ягоди. Головне, щоб вони були соковитими і привабливими на вигляд.
Інгредієнти:

  • 250 г сиру;
  • ½ Склянки молока;
  • ½ Склянки сметани;
  • ½ Склянки цукрової пудри;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 3 колечка консервованого ананаса;
  • 15 г желатину.

Спосіб приготування:

  • Молоко нагріти до кімнатної температури, розвести в ньому желатин, залишити на 20 хвилин.
  • Набряклий желатин разом з молоком перелити в каструлю і нагріти до розчинення (не кип’ятити!).
  • В окремому посуді змішати сир з цукровою пудрою, ванільним цукром і сметаною, довести масу до повної однорідності.
  • Кільця ананаса нарізати невеликими кубиками.
  • У сирну масу додати ананаси і желатин, ретельно перемішати.
  • Перекласти сир з ананасами в порційні формочки і залишити на 4 години в холодильнику.
  • Формочки опустити на кілька секунд у гарячу воду і швидко перевернути бланманже на тарілку для подачі.