Полуничний чізкейк без випічки з сиром і печивом
Для цього десерту не знадобиться навіть включати духовку – начинка, за рахунок додавання желатину, просто застигне і буде відмінно тримати форму без випічки. Чізкейк вийде дуже смачним, ніжним і вишуканим. Його ягідний смак і аромат не зрівняється ні з одним іншим ласощами. Можна зробити такий тортик для свята, особливо якщо серед запрошених гостей будуть маленькі дітки. Їм таке ласощі вже точно сподобається! Вершки обов’язково потрібно взяти з високим показником жирності.
Інгредієнти:
- 300 г пісочного печива;
- 80 г вершкового масла;
- 500 г сиру;
- 30 г желатину;
- 150 г цукру;
- 200 мл вершків;
- 400 р полуниці;
- 250 мл полуничного соку.
Спосіб приготування:
- Викласти 20 г желатину в чашку і залити його теплою водою (100 мл) на 1 годину.
- Залишився желатин в іншій ємності змішати з полуничним соком і залишити на 1 годину.
- У блендері подрібнити печиво, масло розтопити до рідкого стану.
- Змішати масло і печиво і викласти їх у змащену маслом форму для випічки.
- Утрамбувати корж руками і прибрати форму в холодильник на час приготування начинки.
- Частина полуниці залишити для прикраси, решту нарізати великими кубиками.
- Змішати вершки і цукор, збивати, поки повністю не розчинятися крупинки.
- Додати до вершків сир і за допомогою блендера зробити однорідну масу.
- Нагріти желатин, який був змішаний з водою і вилити його в сирну суміш.
- В начинку додати нарізану полуницю, акуратно перемішати.
- Викласти отриману начинку поверх коржа з печива і розрівняти ложкою.
- Поставити форму з заготівлею в морозилку на 10 хвилин, потім викласти зверху нарізані пластинками ягоди полуниці, залишені для прикраси.
- Розтопити желатин, змішаний з лимонним соком, трохи його остудити і залити поверх ягід.
- Залишити чізкейк в рознімної формі на ніч у холодильнику.
Тепер ви знаєте, як готувати чізкейк з сиру. Приємного апетиту!
Чізкейк з сиром – це один з найпопулярніших десертів у світі, який цінується за свій унікальний смак і незвичайне оформлення. В домашніх умовах відтворити такі ласощі дуже просто! Досить прочитати наступні рекомендації, як приготувати чізкейк з сиром, і, звичайно ж, уважно вивчити запропоновані рецепти:
- Для випічки чізкейк краще всього використовувати роз’ємну форму. Щоб десерт простіше відійшов від її стінок, потрібно покласти під дно форми мокрий рушник або ж опустити в ємність з теплою водою;
- В якості експерименту можна зробити чізкейк не з пісочним печивом, а з вівсяним. Так знизиться калорійність страви і трохи зміниться смак, що стане приємним різноманітністю;
- Для приготування чізкейку потрібно добре подрібнити печиво до дрібної крихти. Ніяких великих шматочків потрапляти в ньому не повинно;
- Краще всього тримати чізкейк в холодильнику всю ніч, особливо якщо в рецепті присутній желе.