Чізкейк з сиру

Класичний чізкейк з сиру в мультиварці

В мультиварці чізкейки виходять просто чудово. Тим не менше існує невелика проблема з їх витяганням з каструльки. Щоб не виникло труднощів на цьому етапі приготування, краще відразу викласти в мультиварку папір для випічки. Цей рецепт дуже схожий на класичний чізкейк за винятком відсутності вершкового сиру, який замінили на сир. При бажанні можна провести заміну назад, але для домашньої випічки відмінно підійде і такий варіант десерту.
Інгредієнти:

  • 300 г сиру;
  • 300 р цукрового печива;
  • 300 г сметани;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 лимон (цедра);
  • 3 яйця;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 100 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Подрібнене печиво змішати з розтопленим маслом.
  • Дно мультиварки застелити пергаментним папером, змастити її маслом, викласти зверху печиво і добре утрамбувати.
  • Змішати сир з цукровою пудрою, яйцями, ванільним цукром і цедрою лимона.
  • Додати в отриману масу сметану і ще раз все перемішати.
  • Викласти начинку в мультиварку, розрівняти, готувати чізкейк в режимі «Випічка» 50 хвилин.
  • Не відкриваючи кришку після закінчення програм, дати пирогу настоятися 1 годину.
  • Остудити чізкейк до кімнатної температури і переставити на 3 години в холодильник.