Чізкейк з сиру

Банановий чізкейк з сиром і желе

Додавання бананів кардинально змінює смак чізкейку. Пиріг стає ароматним, ще більш ніжним і буквально тане в роті! Для його приготування, звичайно, доведеться трохи попрацювати, але в цілому в рецепті немає нічого складного або незрозумілого. Якщо строго слідувати інструкціям, то навіть у початківця кондитера вийде чудова домашня випічка до чаю або для святкового столу. Прикрасити десерт можна не тільки бананами, але і будь-якими іншими фруктами Для цього потрібно нарізати їх поздовжніми шматочками і викласти в гарний візерунок.
Інгредієнти:

  • 200 г пісочного печива;
  • 400 г сиру;
  • 6 бананів;
  • 70 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 3 ст. л. лимонного соку;
  • 150 г цукру;
  • 200 г сметани;
  • 2 ст. л. желатину;
  • 50 р гіркого шоколаду;
  • 30 г волоських горіхів.

Спосіб приготування:

  • Подрібнити в крихту печиво (вручну або блендером).
  • Вершкове масло розтопити і вилити в тарілку з печивом, перемішати.
  • Глибоку форму для випічки змастити маслом і викласти в неї тісто».
  • Добре утрамбувати печиво руками.
  • В окремій мисочці змішати сир зі сметаною, яйцями, цукром і двома бананами, все збити блендером до однорідності.
  • Половину сирної маси вилити на корж з печива, потім розподілити по всій поверхні шматочки горіхів.
  • Додати решту сиру і випікати чізкейк при 180 градусах 35 хвилин.
  • Зробити пюре з трьох бананів і додати до неї лимонний сік.
  • Желатин розвести у воді (знадобиться приблизно півчашки), почекати, поки він набубнявіє.
  • Підготовлений желатин розтопити і вилити його в бананове пюре.
  • Залишився банан нарізати кружечками і прикрасити їм верхівку готового чізкейку.
  • Зверху полити тортик банановим желе і посипати все шоколадом, натертим на тертці.
  • Залишити чізкейк в холодильнику на 2 години, потім акуратно вийняти з форми і подавати до столу.