Банановий чізкейк з сиром і желе
Додавання бананів кардинально змінює смак чізкейку. Пиріг стає ароматним, ще більш ніжним і буквально тане в роті! Для його приготування, звичайно, доведеться трохи попрацювати, але в цілому в рецепті немає нічого складного або незрозумілого. Якщо строго слідувати інструкціям, то навіть у початківця кондитера вийде чудова домашня випічка до чаю або для святкового столу. Прикрасити десерт можна не тільки бананами, але і будь-якими іншими фруктами Для цього потрібно нарізати їх поздовжніми шматочками і викласти в гарний візерунок.
Інгредієнти:
- 200 г пісочного печива;
- 400 г сиру;
- 6 бананів;
- 70 г вершкового масла;
- 3 яйця;
- 3 ст. л. лимонного соку;
- 150 г цукру;
- 200 г сметани;
- 2 ст. л. желатину;
- 50 р гіркого шоколаду;
- 30 г волоських горіхів.
Спосіб приготування:
- Подрібнити в крихту печиво (вручну або блендером).
- Вершкове масло розтопити і вилити в тарілку з печивом, перемішати.
- Глибоку форму для випічки змастити маслом і викласти в неї тісто».
- Добре утрамбувати печиво руками.
- В окремій мисочці змішати сир зі сметаною, яйцями, цукром і двома бананами, все збити блендером до однорідності.
- Половину сирної маси вилити на корж з печива, потім розподілити по всій поверхні шматочки горіхів.
- Додати решту сиру і випікати чізкейк при 180 градусах 35 хвилин.
- Зробити пюре з трьох бананів і додати до неї лимонний сік.
- Желатин розвести у воді (знадобиться приблизно півчашки), почекати, поки він набубнявіє.
- Підготовлений желатин розтопити і вилити його в бананове пюре.
- Залишився банан нарізати кружечками і прикрасити їм верхівку готового чізкейку.
- Зверху полити тортик банановим желе і посипати все шоколадом, натертим на тертці.
- Залишити чізкейк в холодильнику на 2 години, потім акуратно вийняти з форми і подавати до столу.