Чізкейк без випічки

Шоколадний чізкейк без випічки з маскарпоне

Ніжний, смачний і простий у приготуванні чізкейк. Кількість цукрової пудри слід змінити на свій розсуд, відштовхуючись від солодощі печива і шоколаду. Лікер використовується для аромату, його можна замінити коньяком.
Інгредієнти:

  • 200 г печива;
  • 50 г вершкового масла;
  • 250 г маскарпоне;
  • 150 г вершків;
  • 2 ст. л. лікеру;
  • 2 ст. л. какао;
  • 100 г шоколаду;
  • 3 ст. л. цукрової пудри.

Спосіб приготування:

  • Подрібнити печиво в блендері і перекласти його в глибоку ємність.
  • Вершкове масло розтопити і влити в печиво, розмішати.
  • Форму для випічки застелити пекарської папером, перекласти в неї тісто.
  • Добре прим’яти печиво зверху, використовуючи склянку з широким дном.
  • Шоколад розтопити до рідкого стану і змішати з 2ма ложками вершків.
  • Вершки змішати з маскарпоне і цукровою пудрою, збити.
  • З’єднати сир з шоколадом, додати лікер і ретельно перешкодити.
  • Залити начинку поверх печива, розрівняти.
  • Прибрати чізкейк в холодильник на кілька годин.
  • Готовий пиріг посипати какао-порошком.

Тепер ви знаєте, як готувати чізкейк без випічки. Приємного апетиту!
Чізкейк без випічки – це швидкісний аналог усіма улюбленого десерту, який анітрохи не поступається за смаком класичному американському пирогу. На роль тесту підійде звичайне пісочне печиво, а з начинкою можна експериментувати в будь-якому зручному ключі. Перед приготуванням слід ознайомитися з кількома рекомендаціями, як зробити чізкейк без випічки:

  • Печиво для чізкейк без випічки можна потовкти в ступці, але краще скористатися блендером або комбайном;
  • Розтоплене масло в печиво потрібно додавати до тих пір, поки крихти не почнуть злипатися в грудки;
  • Щоб чізкейк легко було дістати з форми, її дно потрібно застелити папером для випічки;
  • Для більш насиченого смаку чізкейк краще потримати в холодильнику всю ніч;
  • Розтоплюючи вершкове масло для тіста, ні в якому разі не можна дозволити йому закипіти.