Шоколадний чізкейк без випічки з маскарпоне
Ніжний, смачний і простий у приготуванні чізкейк. Кількість цукрової пудри слід змінити на свій розсуд, відштовхуючись від солодощі печива і шоколаду. Лікер використовується для аромату, його можна замінити коньяком.
Інгредієнти:
- 200 г печива;
- 50 г вершкового масла;
- 250 г маскарпоне;
- 150 г вершків;
- 2 ст. л. лікеру;
- 2 ст. л. какао;
- 100 г шоколаду;
- 3 ст. л. цукрової пудри.
Спосіб приготування:
- Подрібнити печиво в блендері і перекласти його в глибоку ємність.
- Вершкове масло розтопити і влити в печиво, розмішати.
- Форму для випічки застелити пекарської папером, перекласти в неї тісто.
- Добре прим’яти печиво зверху, використовуючи склянку з широким дном.
- Шоколад розтопити до рідкого стану і змішати з 2ма ложками вершків.
- Вершки змішати з маскарпоне і цукровою пудрою, збити.
- З’єднати сир з шоколадом, додати лікер і ретельно перешкодити.
- Залити начинку поверх печива, розрівняти.
- Прибрати чізкейк в холодильник на кілька годин.
- Готовий пиріг посипати какао-порошком.
Тепер ви знаєте, як готувати чізкейк без випічки. Приємного апетиту!
Чізкейк без випічки – це швидкісний аналог усіма улюбленого десерту, який анітрохи не поступається за смаком класичному американському пирогу. На роль тесту підійде звичайне пісочне печиво, а з начинкою можна експериментувати в будь-якому зручному ключі. Перед приготуванням слід ознайомитися з кількома рекомендаціями, як зробити чізкейк без випічки:
- Печиво для чізкейк без випічки можна потовкти в ступці, але краще скористатися блендером або комбайном;
- Розтоплене масло в печиво потрібно додавати до тих пір, поки крихти не почнуть злипатися в грудки;
- Щоб чізкейк легко було дістати з форми, її дно потрібно застелити папером для випічки;
- Для більш насиченого смаку чізкейк краще потримати в холодильнику всю ніч;
- Розтоплюючи вершкове масло для тіста, ні в якому разі не можна дозволити йому закипіти.