Смажені банани

Смажені банани з медом і цукром

Цей десерт готується за лічені хвилини. Він виходить дуже солодким, ніжним і поживним. Банани обсмажаться дуже швидко, тому не варто відходити далеко від сковороди. Готову страву можна прикрасити цукровою пудрою і посипати меленою корицею.
Інгредієнти:

  • 3 банана;
  • 2 ч. л. меду;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • Лимонний сік.

Спосіб приготування:

  • Банани почистити від шкірки і нарізати порційними шматочками.
  • Викласти шматочки на тарілку в один шар і збризнути лимонним соком.
  • Масло викласти на сковороду, розтопити і всипати цукор.
  • Помішуючи карамель дерев’яною лопаткою, довести її до кипіння.
  • Додати на сковороду мед і ще раз добре перешкодити.
  • Банани викласти у мед з цукром, обсмажити до золотистого кольору.

Тепер ви знаєте, як готувати смажені банани. Приємного апетиту!
Смажені банани – це незвичайний десерт, який цінується за свій ніжний смак і аромат. Незважаючи на фруктовий склад, калорійність страви досить висока, тому вистачить всього пари бананів, щоб пригостити всіх домочадців. Кілька простих порад, як приготувати смажені банани, допоможуть створити справжній кулінарний шедевр в домашніх умовах:

  • Для смаження потрібно використовувати злегка недоспевшие банани. Якщо взяти занадто м’які стиглі фрукти, на сковороді вони можуть просто розвалитися;
  • Якщо трохи полити банани лимонним соком, під час приготування вони не потемніють і будуть більш апетитними на вигляд;
  • Вершкове масло надає десерту ніжний смак і консистенцію. Важливо не перетримати його на сковороді, щоб продукт не потемнів;
  • Після додавання на сковороду цукру, карамель потрібно дуже ретельно перемішувати, інакше цукор пригорить;
  • Після обжарювання банани рекомендується промокнути їх паперовими серветками.