Смажені банани з медом і цукром
Цей десерт готується за лічені хвилини. Він виходить дуже солодким, ніжним і поживним. Банани обсмажаться дуже швидко, тому не варто відходити далеко від сковороди. Готову страву можна прикрасити цукровою пудрою і посипати меленою корицею.
Інгредієнти:
- 3 банана;
- 2 ч. л. меду;
- 2 ст. л. цукру;
- 50 г вершкового масла;
- Лимонний сік.
Спосіб приготування:
- Банани почистити від шкірки і нарізати порційними шматочками.
- Викласти шматочки на тарілку в один шар і збризнути лимонним соком.
- Масло викласти на сковороду, розтопити і всипати цукор.
- Помішуючи карамель дерев’яною лопаткою, довести її до кипіння.
- Додати на сковороду мед і ще раз добре перешкодити.
- Банани викласти у мед з цукром, обсмажити до золотистого кольору.
Тепер ви знаєте, як готувати смажені банани. Приємного апетиту!
Смажені банани – це незвичайний десерт, який цінується за свій ніжний смак і аромат. Незважаючи на фруктовий склад, калорійність страви досить висока, тому вистачить всього пари бананів, щоб пригостити всіх домочадців. Кілька простих порад, як приготувати смажені банани, допоможуть створити справжній кулінарний шедевр в домашніх умовах:
- Для смаження потрібно використовувати злегка недоспевшие банани. Якщо взяти занадто м’які стиглі фрукти, на сковороді вони можуть просто розвалитися;
- Якщо трохи полити банани лимонним соком, під час приготування вони не потемніють і будуть більш апетитними на вигляд;
- Вершкове масло надає десерту ніжний смак і консистенцію. Важливо не перетримати його на сковороді, щоб продукт не потемнів;
- Після додавання на сковороду цукру, карамель потрібно дуже ретельно перемішувати, інакше цукор пригорить;
- Після обжарювання банани рекомендується промокнути їх паперовими серветками.