Смажені банани в карамелі з морозивом
Гарячі банани і холодне морозиво створюють неповторне поєднання, яке припаде до смаку будь-якому ласуни. Замість ванільного морозива можна взяти пломбір. Не обов’язково, щоб він був в стаканчику, достатньо просто дотримуватися ті ж пропорції інгредієнтів.
Інгредієнти:
- 1 банан;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 ванільне морозиво в стаканчику;
- ¼ Склянки молока;
- 3 ч. л. какао;
- 1 ч. л. кориці;
- Мигдаль.
Спосіб приготування:
- Банан нарізати пластинками, не товще 1,5 див.
- Вершкове масло викласти на сковороду і почекати, поки з’явиться легка пінка.
- Засипати на сковороду цукор і помішувати, поки він повністю не розчиниться.
- Коли карамель стане однорідною і трохи потемніє, викласти в неї шматочки бананів.
- Обсмажити банани з обох сторін по 3 хвилини і зняти з вогню.
- Перекласти банани в креманку, посипати корицею.
- Поверх бананів викласти морозиво.
- Молоко підігріти в каструлі, додати какао.
- Довести глазур до кипіння, полити нею десерт з морозивом.
- Мигдаль обсмажити на сковороді, потовкти і прикрасити страву.