Смажені банани

Смажені банани в карамелі з морозивом

Гарячі банани і холодне морозиво створюють неповторне поєднання, яке припаде до смаку будь-якому ласуни. Замість ванільного морозива можна взяти пломбір. Не обов’язково, щоб він був в стаканчику, достатньо просто дотримуватися ті ж пропорції інгредієнтів.
Інгредієнти:

  • 1 банан;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ванільне морозиво в стаканчику;
  • ¼ Склянки молока;
  • 3 ч. л. какао;
  • 1 ч. л. кориці;
  • Мигдаль.

Спосіб приготування:

  • Банан нарізати пластинками, не товще 1,5 див.
  • Вершкове масло викласти на сковороду і почекати, поки з’явиться легка пінка.
  • Засипати на сковороду цукор і помішувати, поки він повністю не розчиниться.
  • Коли карамель стане однорідною і трохи потемніє, викласти в неї шматочки бананів.
  • Обсмажити банани з обох сторін по 3 хвилини і зняти з вогню.
  • Перекласти банани в креманку, посипати корицею.
  • Поверх бананів викласти морозиво.
  • Молоко підігріти в каструлі, додати какао.
  • Довести глазур до кипіння, полити нею десерт з морозивом.
  • Мигдаль обсмажити на сковороді, потовкти і прикрасити страву.