Сирні кульки

Шоколадний торт з сирними кульками в мультиварці

Красивий, смачний і дуже ніжний десерт, який підкорить серце будь-якого ласуни. Сир краще взяти жирний і не сухий, щоб торт вийшов пишним і м’яким. Подавати рекомендується порційними шматочками, щоб видно було сирні кульки на тлі шоколадного тіста.
Інгредієнти:

  • 250 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 150 г борошна;
  • 5 г соди;
  • 40 г суміші для пудингу;
  • 30 г какао;
  • 5 г розпушувача;
  • 60 мл рослинного масла;
  • 30 г вершкового масла;
  • 75 мл молока;
  • 65 мл окропу;
  • 100 г молочного шоколаду;
  • 200 г цукру.

Спосіб приготування:

  • В одну посудину висипати суміш для пудингу і 50 г цукру.
  • В ту ж тарілку викласти сир і вбити 1 яйце, все ретельно перемішати.
  • Зробити з сирної маси кульки і сховати їх у холодильник.
  • Борошно змішати з розпушувачем, какао, содою і цукром.
  • Додати в суху суміш яйце, молоко і рослинне масло.
  • Тісто добре перемішати і влити окріп.
  • Швидко заважати тісто, поки воно не стане однорідним.
  • Каструлю мультиварки змастити маслом, залити тісто.
  • Охолоджені сирні кульки «втопити» в тісто, рівномірно розподіливши їх по всій поверхні.
  • Готувати торт в режимі «Випічка» 1 год.
  • Розтопити шоколад разом з маслом і полити зверху на торт.

Тепер ви знаєте, як готувати сирні кульки. Приємного апетиту!
Сирні кульки – просте, але дуже різноманітне блюдо. Вони можуть бути шикарним десертом, або легкої холодною закускою. Готуються кульки з сиру дуже швидко, досить лише знати декілька правил, як робити це незвичайне частування:

  • Перед тим, як готувати кульки, необхідно трохи намочити руки. Так вони будуть простіше ліпитися;
  • Щоб сир швидше з’єднався з іншими інгредієнтами, краще його не заважати, а ложкою перетирати;
  • Сир для приготування кульок підійде практично будь-який. Тим не менш, не рекомендується брати знежирений, або занадто рідкий;
  • Якщо сир дуже великий, його обов’язково потрібно розтерти до дрібних зерен, або подрібнити блендером.