Шоколадний торт з сирними кульками в мультиварці
Красивий, смачний і дуже ніжний десерт, який підкорить серце будь-якого ласуни. Сир краще взяти жирний і не сухий, щоб торт вийшов пишним і м’яким. Подавати рекомендується порційними шматочками, щоб видно було сирні кульки на тлі шоколадного тіста.
Інгредієнти:
- 250 г сиру;
- 2 яйця;
- 150 г борошна;
- 5 г соди;
- 40 г суміші для пудингу;
- 30 г какао;
- 5 г розпушувача;
- 60 мл рослинного масла;
- 30 г вершкового масла;
- 75 мл молока;
- 65 мл окропу;
- 100 г молочного шоколаду;
- 200 г цукру.
Спосіб приготування:
- В одну посудину висипати суміш для пудингу і 50 г цукру.
- В ту ж тарілку викласти сир і вбити 1 яйце, все ретельно перемішати.
- Зробити з сирної маси кульки і сховати їх у холодильник.
- Борошно змішати з розпушувачем, какао, содою і цукром.
- Додати в суху суміш яйце, молоко і рослинне масло.
- Тісто добре перемішати і влити окріп.
- Швидко заважати тісто, поки воно не стане однорідним.
- Каструлю мультиварки змастити маслом, залити тісто.
- Охолоджені сирні кульки «втопити» в тісто, рівномірно розподіливши їх по всій поверхні.
- Готувати торт в режимі «Випічка» 1 год.
- Розтопити шоколад разом з маслом і полити зверху на торт.
Тепер ви знаєте, як готувати сирні кульки. Приємного апетиту!
Сирні кульки – просте, але дуже різноманітне блюдо. Вони можуть бути шикарним десертом, або легкої холодною закускою. Готуються кульки з сиру дуже швидко, досить лише знати декілька правил, як робити це незвичайне частування:
- Перед тим, як готувати кульки, необхідно трохи намочити руки. Так вони будуть простіше ліпитися;
- Щоб сир швидше з’єднався з іншими інгредієнтами, краще його не заважати, а ложкою перетирати;
- Сир для приготування кульок підійде практично будь-який. Тим не менш, не рекомендується брати знежирений, або занадто рідкий;
- Якщо сир дуже великий, його обов’язково потрібно розтерти до дрібних зерен, або подрібнити блендером.