Сирні кульки

Сирні кульки смажені в маслі у фритюрі

Такі кульки дуже нагадують по виду пончики. Вони теж виходять дуже пишними і солодкими. Для аромату в тісто можна додати трохи ванілі або кориці, а готову страву посипати цукровою пудрою.
Інгредієнти:

  • 250 г сиру;
  • 1 склянка борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 ч. л. соди;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 100 мл рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • Змішати яйця, сіль і цукор, збити.
  • В яєчну суміш всипати борошно з содою, додати сир і перемішати до однорідності.
  • Замісити тісто і зліпити кульки, попередньо змочивши руки у воді.
  • У фритюрницю залити масло і розігріти його до температури 190 градусів.
  • Готові кульки викласти в олію і обсмажити до золотистого кольору.

Шоколадний пиріг з сирними кульками в духовці

Дивовижний десерт, який вразить не тільки смаковими якостями, але й зовнішнім виглядом. У розрізі сирні кульки виглядають дуже цікаво і незвично. Готовий пиріг можна полити глазур’ю або розтопленим шоколадом.
Інгредієнти:

  • 250 г сиру;
  • 6 яєць;
  • 5 ст. л. крохмалю;
  • 50 г цукру;
  • 40 г кокосової стружки;
  • 50 г шоколаду;
  • 2 ст. л. какао;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 2 г ваніліну;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Спосіб приготування:

  • Сир подрібнити (розтерти або пом’яти виделкою).
  • Додати в сир два жовтки і кокосову стружку, добре перемішати.
  • Всипати в тісто крохмаль, вимішати.
  • Форму для випічки застелити листом пекарської папери.
  • Сформувати однакові кульки з сиру і викласти їх у форму в один шар.
  • Залишилися яйця розділити на білки і жовтки.
  • До жовтків додати 30 г цукру, збити.
  • Шоколад розтопити, змішати з ваніліном і також влити до жовтків.
  • Залишився цукор висипати в миску з білками, збити в піну.
  • Білки перелити до жовтків з шоколадом, добре розмішати.
  • В отриману масу додати борошно, какао, сіль, крохмаль і розпушувач.
  • Замісити тісто і вилити його поверх сирних кульок.
  • Випікати в духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин.