Амурський салат з солоної червоної риби
Простий салат, який порадує любителів рибних страв. Всі продукти в цьому рецепті не тільки смачні, але і дуже корисні для організму. Амурський салат подають до столу відразу після приготування. Він підійде на роль закуски для святкового столу.
Інгредієнти:
- 300 г слабосоленої сьомги;
- 1 цибулина;
- 3 помідори;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- Оцет;
- Зелень (кріп, зелена цибуля);
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Ріпчасту цибулю нашаткувати і скропити оцтом.
- Сьомгу нарізати тонкими скибочками, змішати з цибулею.
- Помідори також тонко нарізати, зелень подрібнити.
- Змішати всі підготовлені інгредієнти в салатник.
- Салат поперчити і посолити, заправити олією і перемішати.
Смачний салат з копченої червоної риби
Листковий салат, який складе гідну конкуренцію обридлим святкових блюд. Кількість продуктів для маринаду потрібно вибирати на свій смак. Огірки і цибулини повинні бути середнього розміру.
Інгредієнти:
- 300 г копченої червоної риби;
- 3 маринованих огірка;
- 9 яєць;
- 1 ½ склянки волоських горіхів;
- 3 цибулини;
- 250 г сиру;
- Цукор;
- Оцет;
- Майонез;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Змішати оцет, сіль, цукор і воду.
- Цибулю нарізати кільцями і залити маринадом, залишити на 20 хвилин.
- Яйця відварити, горішки потовкти, рибу очистити від кісток і нарізати кубиками.
- Викласти рибу на дно салатниці, зверху висипати цибулю.
- Покрити шар з лука майонезом, потерти в салатницю жовтки.
- Посипати блюдо половиною горіхів і ще раз покрити майонезом.
- Мариновані огірки натерти на дрібній тертці і викласти наступним шаром.
- Додати ще трохи майонезу і тертий сир.
- Повторити шар з волоських горішків.
- Зверху потерти білки і добре змастити майонезом.
Тепер ви знаєте, як готувати салат з червоною рибою. Приємного апетиту!
Салат з червоної риби цілком можна віднести до розряду делікатесів, які не так часто з’являються на столі, і від цього викликають ще більше позитивних емоцій у гурманів. Цей продукт добре поєднується з безліччю інгредієнтів, тому кожен знайде свій ідеальний рецепт. Поради від досвідчених кулінарів проллють світло на кілька важливих моментів приготування салату з червоної риби:
- Перед тим, як готувати, важливо переконатися, що в рибі немає дрібних кісточок;
- Цибулю для салату обов’язково потрібно замаринувати, щоб він не гірчив;
- Листковим салатів з червоною рибою обов’язково треба дати настоятися;
- Краще всього для заправки підійде саме соняшникова олія, інше рослинне може зіпсувати смак риби.