Салат з червоною рибою

Амурський салат з солоної червоної риби

Простий салат, який порадує любителів рибних страв. Всі продукти в цьому рецепті не тільки смачні, але і дуже корисні для організму. Амурський салат подають до столу відразу після приготування. Він підійде на роль закуски для святкового столу.
Інгредієнти:

  • 300 г слабосоленої сьомги;
  • 1 цибулина;
  • 3 помідори;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • Оцет;
  • Зелень (кріп, зелена цибуля);
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Ріпчасту цибулю нашаткувати і скропити оцтом.
  • Сьомгу нарізати тонкими скибочками, змішати з цибулею.
  • Помідори також тонко нарізати, зелень подрібнити.
  • Змішати всі підготовлені інгредієнти в салатник.
  • Салат поперчити і посолити, заправити олією і перемішати.

Смачний салат з копченої червоної риби

Листковий салат, який складе гідну конкуренцію обридлим святкових блюд. Кількість продуктів для маринаду потрібно вибирати на свій смак. Огірки і цибулини повинні бути середнього розміру.
Інгредієнти:

  • 300 г копченої червоної риби;
  • 3 маринованих огірка;
  • 9 яєць;
  • 1 ½ склянки волоських горіхів;
  • 3 цибулини;
  • 250 г сиру;
  • Цукор;
  • Оцет;
  • Майонез;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Змішати оцет, сіль, цукор і воду.
  • Цибулю нарізати кільцями і залити маринадом, залишити на 20 хвилин.
  • Яйця відварити, горішки потовкти, рибу очистити від кісток і нарізати кубиками.
  • Викласти рибу на дно салатниці, зверху висипати цибулю.
  • Покрити шар з лука майонезом, потерти в салатницю жовтки.
  • Посипати блюдо половиною горіхів і ще раз покрити майонезом.
  • Мариновані огірки натерти на дрібній тертці і викласти наступним шаром.
  • Додати ще трохи майонезу і тертий сир.
  • Повторити шар з волоських горішків.
  • Зверху потерти білки і добре змастити майонезом.

Тепер ви знаєте, як готувати салат з червоною рибою. Приємного апетиту!
Салат з червоної риби цілком можна віднести до розряду делікатесів, які не так часто з’являються на столі, і від цього викликають ще більше позитивних емоцій у гурманів. Цей продукт добре поєднується з безліччю інгредієнтів, тому кожен знайде свій ідеальний рецепт. Поради від досвідчених кулінарів проллють світло на кілька важливих моментів приготування салату з червоної риби:

  • Перед тим, як готувати, важливо переконатися, що в рибі немає дрібних кісточок;
  • Цибулю для салату обов’язково потрібно замаринувати, щоб він не гірчив;
  • Листковим салатів з червоною рибою обов’язково треба дати настоятися;
  • Краще всього для заправки підійде саме соняшникова олія, інше рослинне може зіпсувати смак риби.