Печені яблука

Печені яблука з сиром і горіхами

Краще всього, якщо вдасться вибрати однакові яблука, щоб вони рівномірно пропеклися за вказаний час приготування. Також важливо, щоб вони всі були великі, інакше начинка просто не поміститься всередині фрукта. Якщо під рукою не виявиться мигдалю, його можна замінити будь-якими іншими горішками. Сметану для подачі можна замінити згущеним молоком, якщо у сім’ї є завзяті ласуни.
Інгредієнти:

  • 3 яблука;
  • 60 г сиру;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 30 г мигдалю;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. вершкового масла;
  • 1 ч. л. цукрової пудри.

Спосіб приготування:

  • Промити і висушити яблука, зрізати з них верхівки приблизно по 5 мм в товщину.
  • За допомогою овочерізки або звичайного кухонного ножа з яблук вирізати середину, намагаючись не зачепити краю.
  • У глибоку миску викласти сир, додати цукор, розтоплене вершкове масло і подрібнений мигдаль.
  • Відокремити жовток від білка, жовток додати до сиру і ретельно перемішати начинку.
  • Нафарширувати яблука, накрити зрізаними раніше верхівками і викласти на деко.
  • Розігріти духовку до 180 градусів і випікати приблизно 20 хвилин.
  • Подавати до столу зі сметаною, посипавши яблучка цукровою пудрою.

Тепер ви знаєте, як готувати печені яблука. Приємного апетиту!
Печені яблука – це корисне і дуже смачне фруктове частування, яке можна готувати хоч кожен день, експериментуючи з рецептами і способами подачі. Горіхи, сухофрукти, мед або сир – все це стане чудовою начинкою для такого десерту і зробить його ще більш апетитним. Хоча в цьому блюді і немає нічого складного, все-таки перед тим як приготувати печені яблука, краще запам’ятати кілька секретів від професійних кухарів:

  • Щоб приготувати печені яблука в мультиварці, можна використовувати кілька різних режимів. В режимі «Випічка» страва буде випікатися 45 хвилин, при Гасінні» ‒ 1 година. Також підійде програма «Мультиповар». Її потрібно встановити на 30 хвилин і 120 градусів.
  • Якщо ви готуєте печені яблука для малюка, то перед подачею на стіл краще зняти шкірку. Після випікання вона дуже легко відстає від фрукта. Так дитині буде простіше прожувати шматочки;
  • Видалити серцевину з яблук краще невеликим гострим ножем. Робити це потрібно дуже акуратно, намагаючись залишити товсті стінки і не проткнути фрукт наскрізь, щоб було «денце»;
  • Для запікання необхідно вибрати великі яблука або ж плоди середнього розміру. При цьому вони повинні бути міцні і соковиті. Відмінно підійдуть яблука сорту «Голден», «Антонівка», «Макентош».