Печені яблука

Печені яблука з медом в духовці

Що може бути апетитніше, ніж запах печеного яблука з медом? Цей аромат миттю розлетиться по всьому будинку і збере на кухні всіх його мешканців. В залежності від сорту яблук і їх величини час можна збільшити або зменшити на 5 хвилин. Показником готовності послужить протікання труб шкірка. Краще всього для цього рецепта підійдуть яблука сорту «Симиренка».
Інгредієнти:

  • 6 яблук;
  • 6 ст. л. меду;
  • 20 г волоських горіхів;
  • Жменя світлого родзинок.

Спосіб приготування:

  • Яблука промити, видалити з них серединки.
  • Перекласти фрукти в глибоку форму для випічки, в кожну додати по ложці меду.
  • Запікати 15 хвилин в духовці при 180 градусах.
  • Перед подачею на стіл посипати яблука подрібненими волоськими горіхами і родзинками.

Печені яблука з корицею в мікрохвильовці

Смачне і дуже ароматне яблучко, яке стане прекрасним перекусом або легким десертом. Краще для цього рецепта використовувати рідкий мед, який ще не встиг засахариться. Готувати яблуко потрібно до тих пір, поки начинка не почне кипіти. Час приготування буде залежати від потужності вашої мікрохвильової печі. Зазвичай достатньо 5-7 хвилин. Подавати десерт рекомендується відразу ж після приготування, дуже гарячим.
Інгредієнти:

  • 1 яблуко;
  • 1 ст. л. меду;
  • ½ Ч. л. меленого імбиру;
  • 1 ч. л. кориці.

Спосіб приготування:

  • З яблука дістати серцевину, заповнити отримане отвір медом.
  • Зверху висипати імбир і корицю, акуратно перемішати начинку всередині яблука.
  • Помістити яблучко в мікрохвильовку і запікати 5 хвилин.