Лимонна меренга

Лимонний торт з меренгою і бісквітом

Бісквіт – це найпростіший варіант коржі для торта з меренгою, і він обов’язково вийде смачним у будь-якої господині. Тим не менш, у цьому рецепті тісто готується трохи інакше. Тому слід чітко дотримуватися інструкцій. З іншими складовими десерту також не повинно виникнути жодних проблем. При цьому в тортику використовуються не тільки лимони, але і апельсини, так що ласощі вийде ще більш насиченим і цікавим.
Інгредієнти:

  • 250 г борошна;
  • 400 г цукру;
  • 10 яєць;
  • 5 лимонів;
  • 2 апельсина;
  • 1 ст. л. крохмалю (кукурудзяного);
  • 1 ст. л. води;
  • 1 щіпка солі;
  • 50 мл рослинного масла;
  • ½ Пакетика розпушувача.

Спосіб приготування:

  • Змішати в глибокій посуді сіль, розпушувач і просіяне борошно.
  • 3 яйця розділити на білки і жовтки, до жовтків додати 50 г цукру і гарненько їх збити.
  • З апельсинів і лимонів вичавити сік у різні ємності, натерти на тертці з 1 чайної ложки цедра з кожного виду фруктів.
  • Цедру висипати до жовтків, слідом влити олію і ще раз перемішати.
  • Отриману масу ввести в миску з борошном, потім влити апельсиновий сік і п’яту частину лимонного соку.
  • Окремо збити білки і 50 г цукор, додати до борошна.
  • Замісити тісто і викласти його у змащену форму.
  • Випікати хвилин 40 хвилин при 200 градусах, перевіряти готовність сірником або дерев’яною паличкою.
  • Залишився лимонний сік змішати з 3 яйцями, додати 100 г цукру, збити.
  • Змішати крохмаль і воду, ввести їх до яєць з лимонним соком (залишити 1 чайну ложку для меренги).
  • Перелити крем в каструльку і варити його до густини на невеликому вогні, часто помішувати.
  • Від решти яєць відокремити білки і збити їх з 200 г цукру і чайною ложкою лимонного соку.
  • Розрізати бісквіт на два однакових коржа.
  • Нижній корж змастити лимонним кремом, накрити другою частиною бісквіта.
  • Зверху прикрасити торт меренгою, викладаючи її дерев’яною лопаткою або кондитерським шприцом.
  • Поставити торт в духовку на 5-10 хвилин при 260 градусах для застигання білків.

Тепер ви знаєте, як готувати лимонну меренгу. Приємного апетиту!
Лимонний пиріг з меренгою – незвичайне, хоча і дуже просте у приготуванні ласощі. Крім смакових якостей, його також цінують за цікавий зовнішній вигляд, якого вдається досягти з допомогою густого лимонного курда і збитих білків. Тим, хто до цього ще жодного разу не стикався з подібними десертами, потрібно обов’язково запам’ятати кілька важливих правил, як приготувати лимонний торт з меренгою:

  • Меренгу на торт краще всього викладати кондитерським шприцом або ж скористатися звичайним целофановим пакетом з дірочкою. Це дозволить зробити красиві візерунки, які стануть прикрасою десерту;
  • Після приготування залиште пиріг з меренгою в холодильнику хоча б на кілька годин (краще на ніч), інакше може потекти лимонний крем;
  • Після додавання меренги торт слід запікати не більше 10 хвилин, щоб білки не стали твердими. При цьому краще вибрати невисоку температуру.