Лимонна меренга

Лимонний пиріг з меренгою і курдом

Цей рецепт обов’язково стане у нагоді господині в тих випадках, коли потрібно швидко приготувати вишукану страву. Виглядає пиріг просто приголомшливо, так і перед його смаком не встоїть жоден ласун. Цей спосіб приготування вважається класичним, так що на його основі можна проводити будь-які кулінарні експерименти. Основою пирога в цьому випадку буде просте пісочне тісто, яке чудово поєднується з іншими інгредієнтами. Маргарин рекомендується брати вершковий або ж замінити його маслом.
Інгредієнти:

  • 500 г цукру;
  • 250 г борошна;
  • 4 яйця;
  • 150 г маргарину;
  • 100 г вершкового масла;
  • 125 мл лимонного соку;
  • 400 мл молока;
  • 3 ст. л. крохмалю;
  • 6 ст. л. води (холодної).

Спосіб приготування:

  • Нагріти маргарин до кімнатної температури і нарізати великими кубиками.
  • Просіяти борошно, змішати її з маргарином і добре розтерти руками.
  • Влити в ту ж миску холодну воду і замісити тісто.
  • Скачати тісто в кулю, обернути харчовою плівкою і потримати 30 хвилин в холодильнику.
  • Розкачати тісто в тонкий пласт і викласти його в змащену маслом форму для випічки, сформувати бортики.
  • По всій поверхні тіста зробити виделкою проколи.
  • Поверх коржа застелити фольгою і висипати горох (або будь-який інший вантаж).
  • Випікати корж 25 хвилин при 220 градусах.
  • Відокремити білки від жовтків, жовтки змішати з крохмалем і добре розтерти.
  • У каструльці закип’ятити молоко, додати до нього 300 г цукру і дочекатися його повного розчинення.
  • Вилити гаряче молоко в миску з жовтками і крохмалем, перемішати, всі перелити назад у каструльку.
  • Продовжувати варити курд, поки маса не загусне, потім додати до неї лимонний сік.
  • Продовжувати приготування ще 15 хвилин, постійно помішуючи крем.
  • Коли суміш охолоне, додати до неї розтоплене вершкове масло і добре перемішати.
  • Білки і цукор, що залишився, збити до стану білої пишної піни з допомогою міксера.
  • Готовий корж остудити і вилити на нього крем.
  • З допомогою кондитерського шприца зробити поверх курда гарний візерунок (як на фото).
  • Випікати пиріг при 150 градусах 10 хвилин, потім дати йому повністю охолонути.
  • Сховати десерт в холодильник і залишити там на ніч.