Лимонний пиріг з меренгою і курдом
Цей рецепт обов’язково стане у нагоді господині в тих випадках, коли потрібно швидко приготувати вишукану страву. Виглядає пиріг просто приголомшливо, так і перед його смаком не встоїть жоден ласун. Цей спосіб приготування вважається класичним, так що на його основі можна проводити будь-які кулінарні експерименти. Основою пирога в цьому випадку буде просте пісочне тісто, яке чудово поєднується з іншими інгредієнтами. Маргарин рекомендується брати вершковий або ж замінити його маслом.
Інгредієнти:
- 500 г цукру;
- 250 г борошна;
- 4 яйця;
- 150 г маргарину;
- 100 г вершкового масла;
- 125 мл лимонного соку;
- 400 мл молока;
- 3 ст. л. крохмалю;
- 6 ст. л. води (холодної).
Спосіб приготування:
- Нагріти маргарин до кімнатної температури і нарізати великими кубиками.
- Просіяти борошно, змішати її з маргарином і добре розтерти руками.
- Влити в ту ж миску холодну воду і замісити тісто.
- Скачати тісто в кулю, обернути харчовою плівкою і потримати 30 хвилин в холодильнику.
- Розкачати тісто в тонкий пласт і викласти його в змащену маслом форму для випічки, сформувати бортики.
- По всій поверхні тіста зробити виделкою проколи.
- Поверх коржа застелити фольгою і висипати горох (або будь-який інший вантаж).
- Випікати корж 25 хвилин при 220 градусах.
- Відокремити білки від жовтків, жовтки змішати з крохмалем і добре розтерти.
- У каструльці закип’ятити молоко, додати до нього 300 г цукру і дочекатися його повного розчинення.
- Вилити гаряче молоко в миску з жовтками і крохмалем, перемішати, всі перелити назад у каструльку.
- Продовжувати варити курд, поки маса не загусне, потім додати до неї лимонний сік.
- Продовжувати приготування ще 15 хвилин, постійно помішуючи крем.
- Коли суміш охолоне, додати до неї розтоплене вершкове масло і добре перемішати.
- Білки і цукор, що залишився, збити до стану білої пишної піни з допомогою міксера.
- Готовий корж остудити і вилити на нього крем.
- З допомогою кондитерського шприца зробити поверх курда гарний візерунок (як на фото).
- Випікати пиріг при 150 градусах 10 хвилин, потім дати йому повністю охолонути.
- Сховати десерт в холодильник і залишити там на ніч.