Кекс з родзинками на кефірі у формочках
Фото кекси з родзинками на кефірі у формочках
Домашні кекси вже давно вважаються кращим варіантом десерт до чаю. Приготуємо це ласощі на основі кефіру, який робить кекси пишними і розсипчастими. Рецепт страви досить простий, готується швидко, набір інгредієнтів мінімальний, а результат обов’язково оцінять ваші близькі.
Інгредієнти:
- Борошно — 4 ст.;
- Цукор — 2 ст.;
- Масло вершкове — 200 г;
- Кефір — 2 ст.;
- Яйце — 3 шт.;
- Родзинки — 200 г;
- Сода — 1 ч. л.;
- Ванілін.
Спосіб приготування:
- Розтираємо цукор з яйцями.
- Родзинки промиваємо (вибираємо сорт без кісточок), замочуємо в окропі, залишаємо на 15 хвилин. Викладаємо на серветку, даємо просушитись.
- Масло розтоплюємо, даємо трохи охолонути, потім вливаємо в яєчну суміш, перемішуємо.
- Додаємо кефір і соду, даємо тісту настоятися близько 10 хвилин.
- Потім додаємо ванілін і невеликими порціями всипаємо борошно. Перемішуємо, тісто має нагадувати густу сметану. Додаємо просушений ізюм
- Готове тісто розливаємо по формах, наповнюючи їх тільки наполовину.
- Кекси випікаємо в духовці (1800С). Готувати будемо близько 20 хвилин.
- Готові кекси витягуємо з формочок, перекладаємо на блюдо і подаємо.
Тепер ви знаєте, як готувати кекси з родзинками. Приємного апетиту!
Смачна випічка — це необов’язково складне і трудозатратное заняття. Про те, як правильно і смачно приготувати кекс з родзинками, можна дізнатися, якщо ознайомитися з наступними рекомендаціями:
- Всі інгредієнти, що входять до складу тесту, повинні мати однакову температуру. Тому перед приготуванням продукти необхідно дістати з холодильника і залишити на деякий час при кімнатній температурі.
- Знизити калорійність кексу можна, якщо використовувати знежирений кефір і сир.
- Кефір в рецепті легко можна замінити на йогурт, нежирну сметану або кисле молоко.
- Щоб урізноманітнити смак кексу, в тісто додають не тільки ізюм, але і горіхи, цукати, курагу і будь-які інші сухофрукти.
- Для додання страві дивного аромату, попередньо промитий ізюм замочують на ніч у невеликій кількості рома.
- Щоб у процесі випікання кексу його верхівка швидко не потемніла, форму із стравою можна прикрити фольгою.
- Готовність тесту перевіряють за допомогою дерев’яних зубочисток або шпажок, можна використовувати звичайну сірник.
- Не слід відразу після випікання кексу виймати його з форми: бажано залишити десерт при кімнатній температурі на деякий час. Так кекс буде набагато легше витягти з форми.
- Додати кексу приємний шоколадний колір і смак просто — достатньо додати в тісто кілька ложок какао.