Кекси з родзинками

Кекс з родзинками на кефірі у формочках

Фото кекси з родзинками на кефірі у формочках

Домашні кекси вже давно вважаються кращим варіантом десерт до чаю. Приготуємо це ласощі на основі кефіру, який робить кекси пишними і розсипчастими. Рецепт страви досить простий, готується швидко, набір інгредієнтів мінімальний, а результат обов’язково оцінять ваші близькі.
Інгредієнти:

  • Борошно — 4 ст.;
  • Цукор — 2 ст.;
  • Масло вершкове — 200 г;
  • Кефір — 2 ст.;
  • Яйце — 3 шт.;
  • Родзинки — 200 г;
  • Сода — 1 ч. л.;
  • Ванілін.

Спосіб приготування:

  • Розтираємо цукор з яйцями.
  • Родзинки промиваємо (вибираємо сорт без кісточок), замочуємо в окропі, залишаємо на 15 хвилин. Викладаємо на серветку, даємо просушитись.
  • Масло розтоплюємо, даємо трохи охолонути, потім вливаємо в яєчну суміш, перемішуємо.
  • Додаємо кефір і соду, даємо тісту настоятися близько 10 хвилин.
  • Потім додаємо ванілін і невеликими порціями всипаємо борошно. Перемішуємо, тісто має нагадувати густу сметану. Додаємо просушений ізюм
  • Готове тісто розливаємо по формах, наповнюючи їх тільки наполовину.
  • Кекси випікаємо в духовці (1800С). Готувати будемо близько 20 хвилин.
  • Готові кекси витягуємо з формочок, перекладаємо на блюдо і подаємо.

Тепер ви знаєте, як готувати кекси з родзинками. Приємного апетиту!
Смачна випічка — це необов’язково складне і трудозатратное заняття. Про те, як правильно і смачно приготувати кекс з родзинками, можна дізнатися, якщо ознайомитися з наступними рекомендаціями:

  • Всі інгредієнти, що входять до складу тесту, повинні мати однакову температуру. Тому перед приготуванням продукти необхідно дістати з холодильника і залишити на деякий час при кімнатній температурі.
  • Знизити калорійність кексу можна, якщо використовувати знежирений кефір і сир.
  • Кефір в рецепті легко можна замінити на йогурт, нежирну сметану або кисле молоко.
  • Щоб урізноманітнити смак кексу, в тісто додають не тільки ізюм, але і горіхи, цукати, курагу і будь-які інші сухофрукти.
  • Для додання страві дивного аромату, попередньо промитий ізюм замочують на ніч у невеликій кількості рома.
  • Щоб у процесі випікання кексу його верхівка швидко не потемніла, форму із стравою можна прикрити фольгою.
  • Готовність тесту перевіряють за допомогою дерев’яних зубочисток або шпажок, можна використовувати звичайну сірник.
  • Не слід відразу після випікання кексу виймати його з форми: бажано залишити десерт при кімнатній температурі на деякий час. Так кекс буде набагато легше витягти з форми.
  • Додати кексу приємний шоколадний колір і смак просто — достатньо додати в тісто кілька ложок какао.