Кекс «Зебра» на молоці в мультиварці
Кекси в мультиварці виходять просто чудові! Вони ніколи не пригоряють, покриваються апетитним рум’янцем, відмінно пропікаються і зовні, і всередині. Кекс «Зебра» також не став винятком. Готувати його таким способом – одне задоволення! Щоб десерт заграв новими відтінками смаку, в цьому рецепті в нього додають родзинки і курагу. Також можна використовувати цукати або інші сухофрукти, шоколадну крихту, мак або горішки. Замість маргарину можна взяти вершкове масло або спред.
Інгредієнти:
- 1 стакан молока;
- 1 склянка цукру;
- 2 склянки борошна;
- 2 яйця;
- 100 г маргарину;
- 1 ч. л. соди;
- 1 ч. л. оцту;
- 1 ст. л. какао;
- 100 г кураги;
- 100 г родзинок;
- 1/2 ч. л. ваніліну.
Спосіб приготування:
- Нагріти маргарин до кімнатної температури і розтерти його з цукром.
- По одному ввести курячі яйця, збиваючи все міксером.
- Додати до решти інгредієнтів гашену соду, молоко і ванілін, ще раз перемішати.
- Поступово ввести в тісто борошно і ще раз збити його міксером до повної однорідності.
- Половину тіста перекласти в іншу миску, висипати до нього какао, розмішати до рівного коричневого відтінку.
- Змастити каструльку мультиварки вершковим маслом (стінки теж!).
- Викладати один на одного біле і коричневе тісто по 2 ложки в центр чаші.
- Коли все тісто виявиться в мультиварці, посипати його заздалегідь промитими і дрібно нарізаними сухофруктами.
- Кришку мультиварки закрити, включити режим «Випічка» і готувати кекс «Зебра» до сигналу.
- Потім знову запустити режим «Випічка» і продовжувати приготування ще половину зазначеного на таймері часу (в загальній складності близько 1 години 30 хвилин).
- Дати кексу трохи охолонути, потім дістати його з мультиварки з допомогою насадки для страв на пару.
Тепер ви знаєте, як готувати кекс «Зебра». Приємного апетиту!
Кекс «Зебра» – це дуже проста випічка з точки зору приготування і необхідних інгредієнтів. Тим не менше на столі вона виглядає дуже святково і апетитно. Щоб все вийшло на вищому рівні, потрібно просто знати кілька секретів, як приготувати кекс «Зебра» в духовці або в мультиварці:
- Додаючи какао в одну з половинок тесту, у другу досипте рівно стільки ж борошна. Це дозволить отримати однакову консистенцію обох частин, що буде дуже важливо під час формування та випічки кексу «Зебра»;
- Зробити гарний візерунок на верхівці кексу «Зебра» дуже просто. Потрібно просто провести зубочисткою від середини до краю пирога рівні лінії. Їх кількість можна регулювати на свій смак;
- Перед тим як готувати кекс «Зебра», змащуйте не тільки дно форми для випічки або чаші мультиварки, але також стінки або бортики. Так пиріг точно не пригорить і його буде простіше перекласти на блюдо;
- Поки кекс «Зебра» знаходиться в духовці, відкривати дверцята не рекомендується. Тісто для цього десерту дуже «полохлива», може осісти при попаданні прохолодного повітря;
- Якщо трапилося так, що кекс «Зебра» залишився сирим всередині, а зовні вже підрум’янився, накрийте його зверху шматочком фольги і знову поверніть в духовку. Так він не пригорить і добре пропечеться.