Кекс «Зебра»

Кекс «Зебра» на молоці в мультиварці

Кекси в мультиварці виходять просто чудові! Вони ніколи не пригоряють, покриваються апетитним рум’янцем, відмінно пропікаються і зовні, і всередині. Кекс «Зебра» також не став винятком. Готувати його таким способом – одне задоволення! Щоб десерт заграв новими відтінками смаку, в цьому рецепті в нього додають родзинки і курагу. Також можна використовувати цукати або інші сухофрукти, шоколадну крихту, мак або горішки. Замість маргарину можна взяти вершкове масло або спред.
Інгредієнти:

  • 1 стакан молока;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • 100 г маргарину;
  • 1 ч. л. соди;
  • 1 ч. л. оцту;
  • 1 ст. л. какао;
  • 100 г кураги;
  • 100 г родзинок;
  • 1/2 ч. л. ваніліну.

Спосіб приготування:

  • Нагріти маргарин до кімнатної температури і розтерти його з цукром.
  • По одному ввести курячі яйця, збиваючи все міксером.
  • Додати до решти інгредієнтів гашену соду, молоко і ванілін, ще раз перемішати.
  • Поступово ввести в тісто борошно і ще раз збити його міксером до повної однорідності.
  • Половину тіста перекласти в іншу миску, висипати до нього какао, розмішати до рівного коричневого відтінку.
  • Змастити каструльку мультиварки вершковим маслом (стінки теж!).
  • Викладати один на одного біле і коричневе тісто по 2 ложки в центр чаші.
  • Коли все тісто виявиться в мультиварці, посипати його заздалегідь промитими і дрібно нарізаними сухофруктами.
  • Кришку мультиварки закрити, включити режим «Випічка» і готувати кекс «Зебра» до сигналу.
  • Потім знову запустити режим «Випічка» і продовжувати приготування ще половину зазначеного на таймері часу (в загальній складності близько 1 години 30 хвилин).
  • Дати кексу трохи охолонути, потім дістати його з мультиварки з допомогою насадки для страв на пару.

Тепер ви знаєте, як готувати кекс «Зебра». Приємного апетиту!
Кекс «Зебра» – це дуже проста випічка з точки зору приготування і необхідних інгредієнтів. Тим не менше на столі вона виглядає дуже святково і апетитно. Щоб все вийшло на вищому рівні, потрібно просто знати кілька секретів, як приготувати кекс «Зебра» в духовці або в мультиварці:

  • Додаючи какао в одну з половинок тесту, у другу досипте рівно стільки ж борошна. Це дозволить отримати однакову консистенцію обох частин, що буде дуже важливо під час формування та випічки кексу «Зебра»;
  • Зробити гарний візерунок на верхівці кексу «Зебра» дуже просто. Потрібно просто провести зубочисткою від середини до краю пирога рівні лінії. Їх кількість можна регулювати на свій смак;
  • Перед тим як готувати кекс «Зебра», змащуйте не тільки дно форми для випічки або чаші мультиварки, але також стінки або бортики. Так пиріг точно не пригорить і його буде простіше перекласти на блюдо;
  • Поки кекс «Зебра» знаходиться в духовці, відкривати дверцята не рекомендується. Тісто для цього десерту дуже «полохлива», може осісти при попаданні прохолодного повітря;
  • Якщо трапилося так, що кекс «Зебра» залишився сирим всередині, а зовні вже підрум’янився, накрийте його зверху шматочком фольги і знову поверніть в духовку. Так він не пригорить і добре пропечеться.