Прості кекси «Зебра» на кефірі
Маленькі порційні кекси «Зебра» виглядають дуже ефектно, відмінно підходять для дитячих свят, чаювання в колі сім’ї і будь-якого солодкого столу. Їх можна прикрасити глазур’ю, кремом, шоколадом або збитими вершками, як і будь-які інші мафіни. Замість розпушувача можна взяти звичайну соду – її навіть не доведеться гасити, адже для цього цілком вистачить кислоти кефіру. За рахунок такого поєднання кекси «Зебра» відмінно піднімуться в духовці, але при цьому не втратять свою форму.
Інгредієнти:
- 220 мл кефіру;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. какао-порошку;
- 450 г борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 100 г цукру;
- 40 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- Кефір змішати з яйцями і цукром, потім ввести розтоплене вершкове масло і ще раз перемішати.
- Додати в отриману масу розпушувач і борошно, розмішати до однорідності і зникнення грудочок.
- Розділити тісто для кексу на дві половини, одну змішати з какао-порошком.
- Змастити вершковим маслом силіконові формочки для кексів.
- Викладати по столовій ложці одного тіста, потім додавати друге.
- Так заповнити всі форми, залишивши пару сантиметрів до верху для підняття кексів.
- В розігрітій до 180 градусів духовці запікати кекси «Зебра» 35 хвилин.
- Акуратно вийняти кекси з формочок і дати їм повністю охолонути перед подачею на стіл.