Кекс «Зебра»

Прості кекси «Зебра» на кефірі

Маленькі порційні кекси «Зебра» виглядають дуже ефектно, відмінно підходять для дитячих свят, чаювання в колі сім’ї і будь-якого солодкого столу. Їх можна прикрасити глазур’ю, кремом, шоколадом або збитими вершками, як і будь-які інші мафіни. Замість розпушувача можна взяти звичайну соду – її навіть не доведеться гасити, адже для цього цілком вистачить кислоти кефіру. За рахунок такого поєднання кекси «Зебра» відмінно піднімуться в духовці, але при цьому не втратять свою форму.
Інгредієнти:

  • 220 мл кефіру;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. какао-порошку;
  • 450 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 100 г цукру;
  • 40 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Кефір змішати з яйцями і цукром, потім ввести розтоплене вершкове масло і ще раз перемішати.
  • Додати в отриману масу розпушувач і борошно, розмішати до однорідності і зникнення грудочок.
  • Розділити тісто для кексу на дві половини, одну змішати з какао-порошком.
  • Змастити вершковим маслом силіконові формочки для кексів.
  • Викладати по столовій ложці одного тіста, потім додавати друге.
  • Так заповнити всі форми, залишивши пару сантиметрів до верху для підняття кексів.
  • В розігрітій до 180 градусів духовці запікати кекси «Зебра» 35 хвилин.
  • Акуратно вийняти кекси з формочок і дати їм повністю охолонути перед подачею на стіл.