Кекс «Зебра» на сметані в духовці
Це класичний рецепт кексу «Зебра» зі сметаною для випічки в духовці. Тісто в процесі приготування стає дуже м’яким і розсипчастим, його солодкість можна регулювати на свій розсуд, додаючи при необхідності цукор або цукрову пудру. Кількості інгредієнтів вистачить на сім’ю з чотирьох осіб. Якщо планується пригощати більша кількість людей, просто додайте ще трохи тих же інгредієнтів, дотримуючись зазначені пропорції.
Інгредієнти:
- 180 г борошна;
- 100 г сметани;
- 3 яйця;
- ½ Склянки цукру;
- 50 г вершкового масла;
- 1 ст. л. какао-порошку;
- 1 ч. л. розпушувача.
Спосіб приготування:
- Змішати яйця і цукор в глибокій тарілці і гарненько збити.
- Викласти в яєчну суміш сметану і вершкове масло кімнатної температури.
- Окремо змішати борошно з розпушувачем, просіяти їх через ситечко.
- Додати сухі інгредієнти в миску зі сметаною та яйцями, замісити густе тісто.
- Готове тісто розділити на дві рівні частини.
- В одну частину додати какао-порошок, в іншу – таку ж кількість борошна.
- Змастити глибоку форму для випічки вершковим або рослинним маслом.
- У центр форми вилити 2 столові ложки темного тіста, потім зверху – стільки ж світлого.
- Так сформувати весь кекс «Зебра», розігріти духовку до 180 градусів.
- Випікати кекс 30 хвилин, не змінюючи температуру, остудити його у формі.