Кекс «Зебра»

Кекс «Зебра» на сметані в духовці

Це класичний рецепт кексу «Зебра» зі сметаною для випічки в духовці. Тісто в процесі приготування стає дуже м’яким і розсипчастим, його солодкість можна регулювати на свій розсуд, додаючи при необхідності цукор або цукрову пудру. Кількості інгредієнтів вистачить на сім’ю з чотирьох осіб. Якщо планується пригощати більша кількість людей, просто додайте ще трохи тих же інгредієнтів, дотримуючись зазначені пропорції.
Інгредієнти:

  • 180 г борошна;
  • 100 г сметани;
  • 3 яйця;
  • ½ Склянки цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. какао-порошку;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Спосіб приготування:

  • Змішати яйця і цукор в глибокій тарілці і гарненько збити.
  • Викласти в яєчну суміш сметану і вершкове масло кімнатної температури.
  • Окремо змішати борошно з розпушувачем, просіяти їх через ситечко.
  • Додати сухі інгредієнти в миску зі сметаною та яйцями, замісити густе тісто.
  • Готове тісто розділити на дві рівні частини.
  • В одну частину додати какао-порошок, в іншу – таку ж кількість борошна.
  • Змастити глибоку форму для випічки вершковим або рослинним маслом.
  • У центр форми вилити 2 столові ложки темного тіста, потім зверху – стільки ж світлого.
  • Так сформувати весь кекс «Зебра», розігріти духовку до 180 градусів.
  • Випікати кекс 30 хвилин, не змінюючи температуру, остудити його у формі.