Кекс на кефірі

Тісто для кексів на кефірі з манкою

Фото тіста для кексів на кефірі з манкою

Манка надає кекси додаткову нотку смаку і аромату. Крім
можна додати цедру лимона, яка внесе трохи приємною кислоти, а також
ваніль і корицю. Тісто рівномірно пропікається, виходить ніжним, а сама страва –
пишним. Ідеально підходить для фруктових кексів.
Інгредієнти:

  • 1 стакан манки (крупи);
  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянку кефіру;
  • 1/2 склянки цукру;
  • 2 яйця;
  • 1/3 склянки рослинного масла;
  • 1 лимон;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1ч.л. кориці;
  • 1ч.л. соди.

Спосіб приготування:
1.
Збити міксером яйця разом з цукром;
2.
Вилити до яєць кефір і засипати манку, ретельно
перемішати;
3.
Почекати 20 хвилин, поки не розбухне манка;
4.
Лимонну цедру натерти на дрібній тертці, додати до
тесту;
5.
Слідом вилити олію і висипати пакетик
ванільного цукру;
6.
У тісто засипати борошно і корицю, ретельно перемішати;
7.
Соду погасити оцтом, додати в загальну миску і ще раз
розмішати;
8.
Додати начинку за смаком і випікати в духовці 45-50
хвилин при 180 градусах.
Тепер ви знаєте, як готувати кекс на кефірі. Приємного апетиту!
Кекс на кефірі – це настільки просте
страва, що воно, напевно, стане одним з найулюбленіших десертів для всієї родини.
З допомогою різноманітних начинок і смакових добавок можна із звичайного кексу
зробити апетитні тістечка, і навіть справжній торт. Ось що потрібно врахувати під
час приготування:

  • Рослинна олія і так входить до складу тіста,
    тому не обов’язково змащувати їм форму, перед тим, як приготувати кекс;
  • Щоб родзинки був більш м’яким, можна
    потримати його над водяною банею;
  • Щоб знизити калорійність страви, потрібно
    взяти знежирений кефір і борошно з твердих сортів пшениці;
  • Кекс буде більш насиченим, якщо додати
    у тісто розм’якшене вершкове масло або маргарин, але при цьому він стане
    трохи суші;
  • Фрукти для начинки можна порізати дрібними
    шматочками або потерти на тертці. Їх слід рівномірно розподілити
    тесті перед приготуванням.