Яблуко в карамелі на паличці з шоколадом
Такий десерт дуже популярний в США. Там він продається практично на будь-якому кутку і викликає щире захоплення, як у дітей, так і дорослих. Приготувати подібне ласощі будинку також не складе труднощів. Горішки і шоколад можна вибирати на свій розсуд, експериментуючи з різними смаками. При цьому шарів шоколадної глазурі може бути кілька.
Інгредієнти:
- Яблука – 9 шт.;
- Іриска – 400 р.;
- Молоко – 6 ст. л.;
- Горіхи – 100 г;
- Вода – 3 ст. л.;
- Шоколад – 300 г;
- Віденські вафлі – 2 шт.;
- Цукор – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Яблука промити, висушити і нанизати на палички.
- У каструлі змішати 2 ложки води і 4 ложки молока.
- Викласти до них ірис і повністю розтопити його на невеликому вогні.
- Вафлі і горіхи подрібнити, змішати на одній тарілці.
- Ще одну тарілку змастити оливковим маслом або застелити папером для випічки.
- Кожне яблуко занурити в цукеркову масу і дати їй трохи стекти.
- Обваляти яблука в горіхах і вафлях, перекласти на змащену маслом тарілку.
- Молоко, що залишилося, і вожу залити в окрему каструльку, додати цукор.
- Шоколад поламати на шматочки і викласти в ту ж посуд.
- Розтопити шоколад, постійно помішуючи вміст каструлі.
- Вмочити яблука в шоколад і повернути на тарілку
- Залишити десерт в холодильник на пару годин.
Тепер ви знаєте, як готувати яблука в карамелі. Приємного апетиту!
Яблука в карамелі – це простий за складом десерт, який не втомлюється вражати своїм незвичайним смаком гурманів з усього світу. Різновидів цієї страви дуже багато, тому кожен зможе знайти саме свій улюблений варіант. Як приготувати яблука в карамелі за обраним рецептом, підкажуть досвідчені кулінари:
- Лимонний сік дозволить яблук не потемніти;
- Якщо яблуко буде використано повністю, краще вибрати плоди невеликого розміру;
- Перед тим, як готувати яблука в карамелі, їх потрібно ретельно протерти ганчіркою, змоченою в теплій воді. Так ви позбавитеся від можливого шару воску, який надає яблук апетитний блиск на магазинних полицях;
- Перед прикрасою яблук карамеллю, потрібно переконатися, що фрукти не вологі.