Яблука в карамелі

Смажені млинці з яблуками в карамелі

Цей рецепт стане справжньою знахідкою для любителів солодких млинців. Начинка з карамелізованих яблук зробить це блюдо незвичайним, смачним і незабутнім. Кориця та лимонна цедра подарують тонкий приємний аромат. Млинці, при бажанні, можна приготувати будь-яким іншим способом.
Інгредієнти:

  • Молоко – 1 стакан;
  • Цукор – 5 ст. л.;
  • Вода – 1 склянка;
  • Яйце – 1шт.;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.;
  • Борошно – 2 ½ склянки;
  • Яблука – 6 шт.;
  • Кориця – ½ ч. л.;
  • Лимонний сік – 1 ст. л.;
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.;
  • Вершкове масло – 2 ст. л.;
  • Сметана – 200 мл;
  • 4 ст. л. цукрової пудри.

Спосіб приготування:

  • У глибокій мисці з’єднати борошно, молоко, воду, ложку цукру і сіль.
  • Вбити в тісто яйце і перемішати до однорідності.
  • Додати рослинне масло і обсмажити млинці на сковороді.
  • Яблука почистити, нарізати кубиками і викласти в миску.
  • Посипати яблука корицею і лимонною цедрою, збризнути соком.
  • Вершкове масло розтопити, додати до нього цукор, що залишився.
  • Варити карамель до в’язкої консистенції і однорідного коричневого кольору.
  • Викласти отриману масу яблука і продовжувати приготування на маленькому вогні.
  • Коли яблука вбере всю карамель, зняти з вогню.
  • Змішати сметану і цукрову пудру.
  • У середину кожного млинця викласти яблука в карамелі.
  • Полити начинку сметанним кремом і згорнути млинці.