Смажені млинці з яблуками в карамелі
Цей рецепт стане справжньою знахідкою для любителів солодких млинців. Начинка з карамелізованих яблук зробить це блюдо незвичайним, смачним і незабутнім. Кориця та лимонна цедра подарують тонкий приємний аромат. Млинці, при бажанні, можна приготувати будь-яким іншим способом.
Інгредієнти:
- Молоко – 1 стакан;
- Цукор – 5 ст. л.;
- Вода – 1 склянка;
- Яйце – 1шт.;
- Сіль – 1 щіпка;
- Рослинна олія – 2 ст. л.;
- Борошно – 2 ½ склянки;
- Яблука – 6 шт.;
- Кориця – ½ ч. л.;
- Лимонний сік – 1 ст. л.;
- Лимонна цедра – 1 ч. л.;
- Вершкове масло – 2 ст. л.;
- Сметана – 200 мл;
- 4 ст. л. цукрової пудри.
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці з’єднати борошно, молоко, воду, ложку цукру і сіль.
- Вбити в тісто яйце і перемішати до однорідності.
- Додати рослинне масло і обсмажити млинці на сковороді.
- Яблука почистити, нарізати кубиками і викласти в миску.
- Посипати яблука корицею і лимонною цедрою, збризнути соком.
- Вершкове масло розтопити, додати до нього цукор, що залишився.
- Варити карамель до в’язкої консистенції і однорідного коричневого кольору.
- Викласти отриману масу яблука і продовжувати приготування на маленькому вогні.
- Коли яблука вбере всю карамель, зняти з вогню.
- Змішати сметану і цукрову пудру.
- У середину кожного млинця викласти яблука в карамелі.
- Полити начинку сметанним кремом і згорнути млинці.