Банановий кекс

Сирно-банановий кекс в силіконових формочках

Солодка повітряна випічка з банановим ароматом — ці міні-кекси припадуть до душі всім ласунам. Готується просто десерт, самі вироби випікаються дуже швидко з-за маленького розміру. Трохи ускладнити та урізноманітнити рецепт можна, якщо додати в тісто апельсинову або лимонну цедру, горіхи або сухофрукти. Замість маленьких форм кекс можна випікати в одній великій, при цьому час на його приготування збільшиться.
Інгредієнти:

  • Сир — 250 г;
  • Борошно — 2,5 ст.;
  • Банани — 2 шт.;
  • Цукор — 1 ст.;
  • Яйце — 3 шт.;
  • Масло вершкове — 1 пачка;
  • Розпушувач — 1 ч. л.;
  • Ванілін.

Спосіб приготування:

  • Білки відділяємо від жовтків. Масло розтоплюємо, змішуємо борошно з розпушувачем, просіваємо.
  • Білки збиваємо з цукром в міцну піну. Банани розминаємо виделкою.
  • Жовтки змішуємо з сиром, збиваємо в пишну масу. Додаємо розтоплене масло і продовжуємо збивати.
  • У масу додаємо борошно, викладаємо бананове пюре, за смаком додаємо ванілін. Тісто добре перемішуємо і акуратно вводимо збиті білки.
  • Силіконові формочки змащуємо маслом. Викладаємо тісто. Формочки заповнюємо тільки на ½ частини їх обсягу, враховуючи, що кекси в процесі випікання збільшаться в розмірі.
  • Готуємо в духовці (1800С) 20 хвилин. Готовність випічки перевіряємо зубочисткою. Якщо її поверхня залишається абсолютно сухий, то готові кекси. Акуратно виймаємо вироби з формочок, щоб не пошкодити структуру кексів. Викладаємо на блюдо, при бажанні посипаємо цукровою пудрою, подаємо до чаю.

Тепер ви знаєте, як готувати банановий кекс. Приємного апетиту!
Банановий кекс — ніжне, повітряне і надзвичайно просте у приготуванні ласощі. Безумовно, в кожному рецепті є свої тонкощі і особливості. Досвідчені кулінари діляться своїми секретами: вони добре знають, як смачно приготувати банановий кекс.

  • Колір кексу варіюється в залежності від стиглості бананів. Сильно переспілі фрукти надають випічці темний, майже шоколадний відтінок. Для приготування кексів краще всього вибирати саме такі плоди.
  • Подавайте банановий кекс до столу, посипавши цукровою пудрою, сумішшю для десертів з шоколаду і кориці, кокосовою стружкою, поливайте білкової або шоколадною глазур’ю.
  • Банановий кекс набуває оригінальний смак і аромат, якщо в тісто додати трохи свіжої тертої моркви.
  • Змащувати силіконові формочки слід тільки перед першим використанням. Вдруге цього робити вже не потрібно.
  • Перед подачею банановий кекс повинен повністю охолонути, тільки потім його слід нарізати на шматочки.
  • Якщо верх кексу починає пригорати в процесі випікання, то накрийте його листом харчової фольги або пергаментного паперу.
  • Кекс слід помістити в духовку, заздалегідь розігріту до зазначеної в рецепті температури.
  • Готовий кекс можна розрізати на кілька коржів, змастити кремом улюбленим, наприклад, вершковим маслом, прикрасити шоколадною глазур’ю і шматочками фруктів. Так ви отримаєте повноцінний і дуже смачний торт.