Шоколадно-банановий кекс у духовці
Банани відмінно підходять для приготування кексів. По цьому рецепту виходить ніжно-вологий кекс, з приємним банановим ароматом і апетитними підтопленими шматочками шоколаду — справжні ласощі для всіх любителів випічки. Десерт набуде більш насичений смак, якщо в тісто додати горіхи, прянощі або сухофрукти. Готову випічку можна полити шоколадною глазур’ю, посипати цукровою пудрою або какао. Такий кекс добре запропонувати дітям в якості доповнення до полуденка.
Інгредієнти:
- Борошно — 200 г;
- Цукор — 200 г;
- Сметана — 100 г;
- Масло вершкове — 100 г;
- Банани — 2 шт.;
- Шоколад темний — 100 г;
- Яйце — 2 шт.;
- Сода — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Масло збиваємо з цукром. Додаємо яйця, масу ще раз добре збиваємо. Викладаємо сметану, продовжуємо збивати 5 хвилин.
- Борошно з’єднуємо з содою, просіваємо, додаємо до маси, перемішуємо до однорідності.
- Банан розминаємо виделкою, шоколад рубаємо на дрібні шматочки — інгредієнти перекладаємо в тісто. Все добре перемішуємо.
- Форму застеляємо пекарським папером, змащуємо маслом, акуратно викладаємо тісто.
- Випікаємо в духовці (1800С) 60 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою: якщо її поверхня залишається сухою, значить тісто готове.
- Кекс витягаємо з форми, охолоджуємо, подаємо, порізавши на шматочки. За бажанням посипаємо цукровою пудрою.