Банановий кекс

Шоколадно-банановий кекс у духовці

Банани відмінно підходять для приготування кексів. По цьому рецепту виходить ніжно-вологий кекс, з приємним банановим ароматом і апетитними підтопленими шматочками шоколаду — справжні ласощі для всіх любителів випічки. Десерт набуде більш насичений смак, якщо в тісто додати горіхи, прянощі або сухофрукти. Готову випічку можна полити шоколадною глазур’ю, посипати цукровою пудрою або какао. Такий кекс добре запропонувати дітям в якості доповнення до полуденка.
Інгредієнти:

  • Борошно — 200 г;
  • Цукор — 200 г;
  • Сметана — 100 г;
  • Масло вершкове — 100 г;
  • Банани — 2 шт.;
  • Шоколад темний — 100 г;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Сода — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Масло збиваємо з цукром. Додаємо яйця, масу ще раз добре збиваємо. Викладаємо сметану, продовжуємо збивати 5 хвилин.
  • Борошно з’єднуємо з содою, просіваємо, додаємо до маси, перемішуємо до однорідності.
  • Банан розминаємо виделкою, шоколад рубаємо на дрібні шматочки — інгредієнти перекладаємо в тісто. Все добре перемішуємо.
  • Форму застеляємо пекарським папером, змащуємо маслом, акуратно викладаємо тісто.
  • Випікаємо в духовці (1800С) 60 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою: якщо її поверхня залишається сухою, значить тісто готове.
  • Кекс витягаємо з форми, охолоджуємо, подаємо, порізавши на шматочки. За бажанням посипаємо цукровою пудрою.