Банановий кекс

Банановий кекс з горіхами в мультиварці

По цьому рецепту виходить дуже смачний кекс, має приємну текстуру і красивий шоколадний колір. Важливо: вибирайте тільки сильно переспілі банани з почорнілою шкіркою. Так десерт набуде більш насичений аромат і колір. У тісто можна додати різні сухофрукти, які збагатять смак кексу: родзинки, курагу, чорнослив.
Інгредієнти:

  • Борошно — 3 ст.;
  • Цукор — 2 ст.;
  • Горіхи волоські — 100 г;
  • Банани — 4 шт. (перестиглі);
  • Масло вершкове — 250 г;
  • Сіль — ½ ч. л.;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Ванільна есенція — 2 ч. л. (або ванільний цукор);
  • Сода — 1,5 ч. л.;
  • Сметана — 250 г (або натуральний йогурт без фруктових наповнювачів).

Спосіб приготування:

  • Змішуємо борошно, сіль, соду.
  • Масло з’єднайте з цукром, збиваємо в пишну масу. По одному додаємо яйця, продовжуючи збивати, додаємо ванільну есенцію.
  • Банани промиваємо, очищаємо, розминаємо виделкою або подрібнюємо у блендері змішуємо зі сметаною, додаємо волоські горіхи.
  • Масляну суміш з’єднуємо з банановою масою і борошном. Все акуратно перемішуємо. Має вийти однорідне тісто.
  • Мультиварочную чашу змащуємо олією, викладаємо тісто. Встановлюємо режим «Випічка», готуємо 60 хвилин.
  • Готовий кекс витягуємо з мультиварки за допомогою кошика-пароварки, трохи охолоджуємо, розрізаємо на шматочки і подаємо до чаю, какао або кави.