Сирні маффіни

Сирно-гарбузове мафіни без масла

Якщо прості десерти вже порядком набридли, саме час побалувати себе і близьких сирно-гарбузовим ягодами. Це не тільки смачне, але і корисне ласощі, яке до того ж не зашкодить фігурі, особливо, якщо вибрати сир з мінімальним вмістом жиру. При бажанні можна додати в сирні маффіни соковиті ягоди або сухофрукти. Також господиню обов’язково порадує швидкість приготування цієї страви. Навіть якщо гості вже на порозі, можна встигнути зробити смачний і цікавий десерт.
Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 1 ½ ст. л. борошна;
  • 150 г м’якоті гарбуза;
  • 2 яйця;
  • 20 г ванільного цукру;
  • 1 ст. л. апельсинової цедри;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 60 г цукру;
  • 5 г кориці.

Спосіб приготування:

  • У глибоку миску викласти сир, сметану, цедру апельсина і яйця.
  • Додати цукор-пісок і половину ванільного цукру, змішати до однорідності.
  • Гарбуз натерти на дрібній тертці або подрібнити у блендері, змішати з рештою ванільним цукром і корицею.
  • Наповнити половину формочок для випічки сирним тестом, зверху на нього покласти начинку з гарбуза.
  • Начинку накрити тонким шаром тіста і випікати сирні маффіни при 160-170 градусах 20 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати сирні маффіни. Приємного апетиту!
Сирні маффіни – ідеальний варіант домашнього десерту, який при належному старанні легко перетворити ів святкове частування. Маленькі апетитні тістечка порадують будь-ласуна. При цьому початківцям кулінарам також буде дуже просто розібратися, як приготувати сирні маффіни, особливо, якщо врахувати такі особливості цього страви:

  • Сирні маффіни в духовці значно збільшуються в розмірах, тому формочки заповнюйте тільки наполовину, чи на 2/3;
  • У тісто для сирних мафінів досвідчені кондитери рекомендують класти і соду і розпушувач. Сода допоможе кекси краще піднятися, а розпушувач додасть їм м’яку повітряну консистенцію;
  • Якщо ви вважаєте себе справжнім гурманом, обов’язково покладіть в тісто для сирних мафінів щіпку солі. Саме вона допоможе розкрити смакові якості випічки;
  • Сирні маффіни можна зробити не тільки солодкими, але і солоними. Для цього слід виключити з рецепту цукор, а в якості начинки використовувати кабачки, в’ялені помідори, маслини, твердий сир, шинку і свіжу зелень;
  • Найсмачніші мафіни вийдуть з домашнього незернистого сиру. Щоб посилити корисні властивості страви, пшеничне борошно замінюють вівсяної, а білий цукор – медом.