Сирні маффіни

Сирні маффіни з вишнею силіконових формочках

Сирні маффіни з вишнею краще всього готувати саме в силіконовій формі, адже тістечка виходять дуже ніжними та м’якими і вимагають особливо дбайливого ставлення при випічці і подачі. Смак готової випічки дуже цікавий – кисло-солодкий – що сподобається багатьом гурманам. Якщо вишня дуже велика, можна розрізати його на 2 частини, а дрібні ягоди краще використовувати цілком, просто діставши кісточки. Розморожувати вишню перед додаванням в десерт необов’язково. Тіста і начинки вистачить на 2 стандартні силіконові форми по 6 кексів.
Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна;
  • 250 г сиру;
  • 150 г вишні;
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 2 ст. л. какао;
  • 2 яйця;
  • 2 г ваніліну.

Спосіб приготування:

  • Сир і яйця змішати до однорідної консистенції.
  • В отриману масу ввести ванілін, цукор і розпушувач для тіста, ще раз добре перемішати.
  • Розтопити вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані, вилити в сирну суміш.
  • Ввести просіяне борошно і какао-порошок, замісити тісто.
  • Додати в тісто вишню, акуратно перемішати, рівномірно розподіливши ягоди.
  • Силіконові формочки змастити вершковим або рослинним маслом.
  • Кожну форму наповнити тістом на 2/3, випікати сирні маффіни при температурі 180 градусів 30 хвилин.