Лобіо з червоної квасолі

Класичне лобіо з червоної квасолі з м’ясом

Важко розібратися, хто придумав додавати в класичне грузинське лобіо м’ясні інгредієнти. Тим не менш кулінарам сподобалася ця ідея, і багато ресторанів пропонують саме такий варіант цієї страви. Дуже смачно вийде, якщо замінити яловичину телятиною або бараниною. Біле м’ясо для лобіо використовувати не рекомендується – вийде зовсім не те блюдо.
Інгредієнти:

  • 2 склянки червоної квасолі;
  • 2 моркви;
  • 500 г яловичини;
  • 3 цибулини;
  • 4 ст. л. томатної пасти;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 2 зубчики часнику;
  • 150 г твердого сиру;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Квасолю викласти в каструльку і залити великою кількістю води.
  • Варити квасолю 2,5 години.
  • Нарізати невеликими шматочками яловичину, цибулю подрібнити кубиками, моркву – соломкою.
  • На розігріту сковороду з олією викласти яловичину і добре обсмажити.
  • Додати нарізані овочі, обсмажувати ще 5 хвилин.
  • Заправити овочі з м’ясом томатною пастою, посолити і поперчити за смаком.
  • Додати на сковороду подрібнений часник, перемішати, смажити 5 хвилин.
  • Залити яловичину невеликою кількістю води і тушкувати все до готовності.
  • На окремій сковороді трохи обсмажити борошно і додати до неї вершкове масло.
  • Перемішати між собою ці інгредієнти і долити до них воду.
  • Варити соус на середньому вогні 5 хвилин, постійно помішуючи.
  • Злити воду з квасолі, саму квасоля залишити в каструльці.
  • На бобові викласти м’ясо з овочами, полити все соусом з борошна і вершкового масла.
  • Зверху посипати лобіо подрібненим на тертці сиром.
  • Довести страву до кипіння і зняти з вогню.