Класичне лобіо з червоної квасолі з м’ясом
Важко розібратися, хто придумав додавати в класичне грузинське лобіо м’ясні інгредієнти. Тим не менш кулінарам сподобалася ця ідея, і багато ресторанів пропонують саме такий варіант цієї страви. Дуже смачно вийде, якщо замінити яловичину телятиною або бараниною. Біле м’ясо для лобіо використовувати не рекомендується – вийде зовсім не те блюдо.
Інгредієнти:
- 2 склянки червоної квасолі;
- 2 моркви;
- 500 г яловичини;
- 3 цибулини;
- 4 ст. л. томатної пасти;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 2 ст. л. борошна;
- 2 зубчики часнику;
- 150 г твердого сиру;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Квасолю викласти в каструльку і залити великою кількістю води.
- Варити квасолю 2,5 години.
- Нарізати невеликими шматочками яловичину, цибулю подрібнити кубиками, моркву – соломкою.
- На розігріту сковороду з олією викласти яловичину і добре обсмажити.
- Додати нарізані овочі, обсмажувати ще 5 хвилин.
- Заправити овочі з м’ясом томатною пастою, посолити і поперчити за смаком.
- Додати на сковороду подрібнений часник, перемішати, смажити 5 хвилин.
- Залити яловичину невеликою кількістю води і тушкувати все до готовності.
- На окремій сковороді трохи обсмажити борошно і додати до неї вершкове масло.
- Перемішати між собою ці інгредієнти і долити до них воду.
- Варити соус на середньому вогні 5 хвилин, постійно помішуючи.
- Злити воду з квасолі, саму квасоля залишити в каструльці.
- На бобові викласти м’ясо з овочами, полити все соусом з борошна і вершкового масла.
- Зверху посипати лобіо подрібненим на тертці сиром.
- Довести страву до кипіння і зняти з вогню.