Фаршировані печериці

Гриби в сметанному соусі, фаршировані фаршем і запечені в духовці

Фарш для печериць можна вибрати будь-який, але тільки курячий можна додавати без попереднього обжарювання. В іншому випадку доведіть м’ясо до напівготовності на сковороді. Для цієї страви можна і потрібно використовувати сухі спеції. Їх слід додати у капелюшки перед початком фарширування. Відмінно підійде м’ята, майоран, петрушка, каррі, розмарин і мускатний горіх.
Інгредієнти:

  • 15 печериць;
  • ½ Цибулини;
  • 200 г м’ясного фаршу;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 4 ст. л. томатної пасти;
  • 2 ст. л. тертого сиру;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • У блендері подрібнити м’ясо і цибулю, посолити і поперчити.
  • Відокремити капелюшки печериць від плодоніжок, наповнити капелюшки начинкою.
  • Посипати кожен гриб тертим сиром і перекласти у форму для випічки (обов’язково повинні бути невеликі бортики).
  • В окремій тарілці змішати томатну пасту, майонез і сметану, вилити соус на деко.
  • Готувати гриби 30 хвилин при 200 градусах.

Тепер ви знаєте, як готувати фаршировані печериці. Приємного апетиту!
Фаршировані печериці – це просте у приготуванні, але приголомшливо смачне і красиве блюдо. Його цілком можна віднести до розряду вишуканих страв, особливо якщо використовувати для начинки які-небудь незвичайні інгредієнти. Розібратися, як приготувати фаршировані печериці, можна буквально за кілька хвилин. Тим не менш щоб не допустити будь-яких помилок, краще вивчити наступні кулінарні нотатки:

  • Видаляючи ніжки, потрібно постаратися не зачепити саму шляпку. Навіть невеликий прокол призведе до того, що соус може витекти і страва не буде соковитим;
  • Перед тим як готувати печериці, капелюшки потрібно ретельно промити і зовні, і всередині;
  • Ніжки печериць рекомендується також додавати в начинку. Для цього їх потрібно подрібнити і обсмажити на сковороді з цибулею;
  • Визначити готовність блюда можна по м’якості гриба. Він повинен легко протыкаться вилочкою.