Фаршировані печериці з сиром і шинкою в духовці
Оскільки всі інгредієнти використовуються вже в готовому вигляді, час приготування страви істотно скорочується. Замість шинки можна використовувати будь-які інші ковбасні вироби.
Інгредієнти:
- 11 великих печериць;
- 150 г твердого сиру;
- 150 г шинки;
- 3 ст. л. сметани;
- 1 цибулина;
- 1 пучок кропу;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Акуратно видалити ніжки грибів, з допомогою чайної ложки вискоблити зайву м’якоть, сформувавши глибокі «тарілочки».
- Подрібнити зелень, ніжки і м’якоть печериць ножем, нарізати кубиками цибулю і шинку.
- Нарізані гриби викласти на сковороду разом з цибулею, смажити 15 хвилин.
- У ту ж сковороду викласти зелень, трохи тертого сиру, шинки і сметану.
- Смажити все разом ще 5 хвилин, періодично помішуючи.
- Начинку посолити і поперчити, наповнити нею грибні капелюшки.
- Посипати кожен печериця залишилися сиром, викласти на деко.
- Налити на деко воду (щоб вийшов шар приблизно в 1 см).
- Готувати печериці при 200 градусах 25 хвилин.