Печериці у сметані

Печериці у сметані – це ідеальне блюдо для любителів ніжного грибного смаку і аромату. Воно виходить легким і тане, швидко втамовує голод і не містить зайвих калорій. Крім того, в печерицях містяться необхідні організму амінокислоти і значний набір вітамінів. Такі гриби стануть приємним різноманітністю для тих, хто дотримується дієти або віддає перевагу стравам без м’ясних компонентів.
Печериці, приготовані в сметанному соусі, цілком можна назвати повноцінним стравою. Його можна подати до столу як закуску або гарячий салат. Також гриби часто подають з гарнірами, які вигідно підкреслює густа сметанна підлива.
Перед початком приготування гриби обов’язково промивають і при необхідності зрізають підозрілі частини. Нарізати можна кубиками, пластинками, четвертинками і пр. Далі їх обсмажують на сковороді, часто додаючи головку ріпчастої цибулі. Разом з печерицями гасять всі види м’яса, овочі, крупи, в кінці приготування посипають страви спеціями, свіжою зеленню і тертим сиром.
Готові печериці набувають коричневий відтінок і м’яку консистенцію. Підлива при цьому виходить досить густий, а зайва волога випаровується. Щоб домогтися такого ефекту, гриби тушкують під закритою кришкою і на невеликому вогні.