Фаршировані печериці

Фаршировані печериці при правильному приготуванні виглядають на столі як ресторанна страва. При цьому перше враження доповнює апетитний аромат і чудовий смак самих грибів. Варіантів начинок для печериць ціле безліч, так що можна експериментувати в своє задоволення, постійно дивуючи домочадців новими кулінарними ідеями.
Для фарширування використовують тільки великі гриби з великим капелюшком, оскільки невеликі можуть просто розвалитися під час вирізання ніжки. Всередину очищеного гриба кладуть м’ясні і рибні інгредієнти, нарізані невеликими шматочками, або ж у вигляді фаршу. Підходять як сирі продукти, так і готові вироби (наприклад, різні ковбаси, крабові палички тощо). Для начинки часто використовують овочі, твердий і плавлений сир, а також самі печериці (точніше, їх ніжки).
Щоб зробити фаршировані печериці більш ніжними і соковитими, їх запікають разом з яким-небудь соусом. До його складу може входити сметана, вершки, томатна паста, майонез та ін. Також можна використовувати вже готовий соус, куплений в супермаркеті, наприклад, грибний, сирний або часниковий.
Після додавання начинки печериці запікають у духовці або мультиварці. Час приготування зазвичай залежить від величини грибів і ступеня готовності інших інгредієнтів. Подають печериці як основне ситну страву або закуску, іноді доповнюють їх гарніром або овочевим салатом. Тарілку з грибами прикрашають свіжою зеленню.