Жульєн з грибами

Жульєн – це смачна гаряча закуска з ніжним смаком і
ароматом. У неї традиційно кладуть гриби і дрібно нарізану цибулю, заливають
вершковим соусом і запікають під шаром тертого сиру. Оригінальним вважається
рецепт з соусом Бешамель.
Хоча жульену приписують французькі корені, називати так
страва з грибів і сиру почали російські кулінари. Саме ж слово «julienne» перекладається, як «липневий», а також
має відношення до кулінарії, але не до такої страви. Воно означає особливий вид
нарізки овочів для супів і салатів.
Жульєн з грибами можна урізноманітнити, керуючись
власними гастрономічними уподобаннями. У нього можна додати будь-які види
м’яса, риби, морепродукти, мову і овочі, а також експериментувати з соусом,
видами сиру і грибів.
Незважаючи на величезну кількість можливих інгредієнтів,
жульєн не використовують в якості основного блюда, а подають як гарячу закуску.
У питанні, як приготувати жульєн, важливу роль відіграє вибір
посуду. Ідеальним варіантом стане спеціальна жульенница – маленька металева
сковорідка або каструлька. Обсяг її зазвичай не перевищує 100мл. Подають на стіл
блюдо в ній же, відразу після приготування.
Для більш оригінальної презентації, замість каструльки можна
використовувати булочки, хліб або тарталетки. Таким блюдом можна сміливо дивувати
гостей навіть з самим вишуканим смаком.