Смажені шампіньйони

Смажені шампіньйони — одне з найпопулярніших страв, що готують їх цих грибів. У цьому немає нічого дивного. Будучи цінним продуктом, печериці широко культивуються в харчовій промисловості. Ці гриби доступні, смачні і корисні, до їх складу входять необхідні органічні кислоти, клітковина, вітаміни, мінерали, білки. За змістом фосфору ці гриби можна прирівняти до морепродуктів і риби. Крім того, володіють протипухлинними і антибактеріальними властивостями, їх вживання знижує ризик атеросклерозу і знижує рівень холестерину. Печериці мають низьку калорійність: в 100 г продукту міститься всього 27 ккалл, але завдяки білкам і волокнах страви, приготовані на їх основі, надовго залишають відчуття ситості.
Всі ці якості зробили печериці найбільш поширеними грибами, в усьому світі їх використовують для приготування величезної кількості різноманітних і смачних страв. Продукт вживають в їжу у солоному, маринованому, смаженому, тушкованому і навіть сирому вигляді. Гриби запікають на вугіллі і грилі, фарширують, додають у салати, готують пиріжки, пироги та іншу випічку. Смажені шампіньйони чудово поєднуються з овочами, куркою, свининою, яловичиною.
З недоліків цього продукту можна назвати велику зміст хітину — речовини, що практично не засвоюється організмом, особливо в дитячому віці. Також хітин перешкоджає засвоєнню інших корисних елементів, що містяться в грибах. Другий недолік печериць, як і будь-яких інших грибів, полягає в їх здатності вбирати в себе негативні речовини з навколишнього середовища. Тому перед вживанням продукт бажано піддавати термічній обробці. Також гриби здатні накопичувати пестициди та важкі метали. Але при розумному вживанні печериці не завдадуть шкоди організму.