Фаршировані печериці

Фаршировані печериці з куркою в духовці

Цей рецепт дозволить порадувати близьких соковитим і ароматним стравою. Подати його до столу можна відразу ж після приготування або ж дати закуски трохи охолонути. Сир рекомендується додавати за 5 хвилин до готовності. Якщо викласти його поверх грибів відразу, він може надто запектися і стати твердим. При бажанні перед тим як фарширувати, капелюшки можна посипати сушеної зеленню і приправами.
Інгредієнти:

  • 400 г печериць;
  • 300 г курячого філе;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • 50 г твердого сиру;
  • 2 цибулини;
  • 1 зубчик часнику;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Куряче філе і цибулю нарізати дрібними кубиками, змішати в одному посуді.
  • Обсмажити курку з цибулею на рослинному маслі протягом 5 хвилин.
  • Начинку посолити і поперчити, від печериць акуратно відрізати ніжки.
  • Ніжки подрібнити, додати на сковороду, смажити ще 5 хвилин.
  • Готову начинку заправити майонезом, додати пропущений через прес часник.
  • Наповнити гриби з гіркою куркою і луком, деко змастити олією.
  • Перекласти фаршировані печериці на деко і запікати страву 15 хвилин при 220 градусах.
  • Посипати кожен гриб тертим сиром, продовжувати приготування ще 5 хвилин.