Фаршировані печериці

Фаршировані овочами гриби-печериці в духовці

Ні для кого не секрет, що гриби є одним з найпопулярніших продуктів у любителів вегетаріанської їжі. Такий рецепт допоможе приготувати дійсно ситна та поживна страва без будь-яких м’ясних інгредієнтів. Калорійність його також невелика, тому можна дозволити собі подібні грибочки під час дієти. Картоплю потрібно замочувати у воді, щоб він віддав зайвий крохмаль і начинка не вийшла в’язкою.
Інгредієнти:

  • 6 печериць;
  • 1 картоплина;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 помідор;
  • 80 г твердого сиру;
  • 3 зубчики часнику;
  • 30 мл білого сухого вина;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Картоплю почистити, нарізати кубиками і залити холодною водою.
  • Акуратно видалити плодоніжки з печериць, капелюшки викласти на сухе деко.
  • Часник нарізати кубиками, ніжки грибів і болгарський перець.
  • Помідори подрібнити довільним чином, очистивши від шкірки.
  • На сковороді розігріти оливкову олію, викласти на нього картоплю, попередньо злив з нього воду і гарненько обсушивши паперовими серветками.
  • До картоплі відразу додати часник, смажити 5 хвилин.
  • У сковороду з картоплею викласти болгарський перець і подрібнені ніжки печериць.
  • Додати помідори, сіль і перець за смаком, добре перемішати.
  • Залити в сковороду вино і готувати начинку, поки воно повністю не випарується.
  • Наповнити капелюшки начинкою, на кожен гриб викласти по товстому шматочку сиру (не втирати!).
  • Поставити печериці в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.