Фаршировані овочами гриби-печериці в духовці
Ні для кого не секрет, що гриби є одним з найпопулярніших продуктів у любителів вегетаріанської їжі. Такий рецепт допоможе приготувати дійсно ситна та поживна страва без будь-яких м’ясних інгредієнтів. Калорійність його також невелика, тому можна дозволити собі подібні грибочки під час дієти. Картоплю потрібно замочувати у воді, щоб він віддав зайвий крохмаль і начинка не вийшла в’язкою.
Інгредієнти:
- 6 печериць;
- 1 картоплина;
- 1 болгарський перець;
- 1 помідор;
- 80 г твердого сиру;
- 3 зубчики часнику;
- 30 мл білого сухого вина;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Картоплю почистити, нарізати кубиками і залити холодною водою.
- Акуратно видалити плодоніжки з печериць, капелюшки викласти на сухе деко.
- Часник нарізати кубиками, ніжки грибів і болгарський перець.
- Помідори подрібнити довільним чином, очистивши від шкірки.
- На сковороді розігріти оливкову олію, викласти на нього картоплю, попередньо злив з нього воду і гарненько обсушивши паперовими серветками.
- До картоплі відразу додати часник, смажити 5 хвилин.
- У сковороду з картоплею викласти болгарський перець і подрібнені ніжки печериць.
- Додати помідори, сіль і перець за смаком, добре перемішати.
- Залити в сковороду вино і готувати начинку, поки воно повністю не випарується.
- Наповнити капелюшки начинкою, на кожен гриб викласти по товстому шматочку сиру (не втирати!).
- Поставити печериці в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.