Тушковані овочі в мультиварці

Тушковані овочі з м’ясом і гарбузом в мультиварці

У цьому рецепті представлено ціле асорті з овочів, тому можна сміливо внести таке блюдо в меню здорового харчування. Серед заморожених сумішей краще всього вибрати ту, в якій присутній цвітна капуста і морква. Втім, можна експериментувати і з будь-якими іншими складами цієї продукції (наприклад, горох + кукурудза) або ж зовсім додати всі овочі в свіжому вигляді, якщо раптом такі виявляться під рукою.
Інгредієнти:

  • 500 г м’яса;
  • 100 г гарбуза;
  • 300 г заморожених овочів;
  • 2 помідори;
  • 2 баклажана;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • 3 ст. л. томатної пасти;
  • 30 мл рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Налити олію у чашу мультиварки.
  • М’ясо промити і нарізати невеликими шматочками, обсмажити до рум’яності в режимі «Смаження».
  • Всі овочі промити, нарізати кубиками помідори, баклажани і м’якоть гарбуза.
  • Лук нашаткувати півкільцями, часник подрібнити в часникодавці.
  • Заморожену суміш висипати поверх обсмаженого м’яса, розрівняти.
  • Інші овочі викласти шарами в наступній послідовності: гарбуз, баклажани, помідори, цибулю з часником.
  • Томатну пасту розвести в склянці теплої води, туди ж додати всі бажані спеції.
  • Залити отриманим соусом м’ясо з овочами, закрити кришку мультиварки.
  • Включити режим «Гасіння» і готувати тушковані овочі з куркою 1 годину 15 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати тушковані овочі в мультиварці. Приємного апетиту!
Тушковані овочі в мультиварці – це легкий корисний гарнір, який підходить для будь-якого випадку. У ньому міститься маса поживних речовин і при цьому мінімальну кількість калорій. Кілька простих секретів, як згасити овочі в мультиварці в тому чи іншому вигляді, можна дізнатися з таких рекомендацій досвідчених кулінарів:

  • Якщо ви готуєте тушковані овочі з м’ясом і хочете, щоб воно було трохи підсмаженою, викладіть його на дно мультиварки, а всі інші інгредієнти покладіть зверху. Перемішувати нічого не потрібно до самого закінчення приготування. Також в цьому випадку краще вибрати режим «Плов», а не «Гасіння»;
  • Щоб овочі добре потушились і стали дуже м’якими і ніжними, потрібно вибирати мінімальний температурний режим для гасіння (якщо ваша модель мультиварки дозволяє регулювати налаштування);
  • Кабачки, помідори, баклажани і ще безліч інших овочів в мультиварці можна гасити в шкірці. Винятком буде лише той випадок, коли плоди вже досить «старі» чи не першої свіжості.