Тушковані овочі в мультиварці

Тушковані овочі і квасолю з куркою в мультиварці

Тушковані овочі з куркою і квасолею – це дуже ситна та поживна страва. При цьому в ньому міститься набагато менше калорій, ніж в інших подібних частування. Що ж стосується вітамінів і мікроелементів, то їх кількість просто зашкалює! Для приготування тушкованих овочів з куркою в мультиварці можна взяти якусь одну частину птиці або просто філе. Тим не менш подібне «асорті» робить страву набагато цікавіше. Кожен вибере саме той шматочок м’яса, який найбільше доведеться йому за смаком.
Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка;
  • 2 курячих стегенця;
  • 2 курячі крильця;
  • 2 болгарських перцю;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 2 ч. л. гострої аджики;
  • 3 цибулини;
  • 2 склянки квасолі;
  • 500 р сметани;
  • 8 ст. л. кетчупу (домашнього);
  • Рослинна олія;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Квасолю заздалегідь промити під проточною водою і замочити в чистій кип’яченій воді на 6 годин.
  • Кожен шматочок курки також промити, потім нарізати на невеликі порційні шматочки.
  • Додати до м’яса сіль, перець і половину вказаної кількості сметани, добре перемішати.
  • Змастити рослинною олією каструлю мультиварки і викласти в неї курку.
  • Поверх курки висипати квасоля і акуратно розрівняти її.
  • Дрібними кубиками нарізати болгарський перець і ріпчасту цибулю, часник нашаткувати тонкими пластинками.
  • Змішати овочі з аджикою, кетчупом і з залишилася сметаною, посолити і поперчити за смаком.
  • Отриманою масою полити квасоля, закрити кришку мультиварки і вибрати режим «Гасіння».
  • Готувати тушковані овочі з куркою і квасолею в мультиварці 1 годину 30 хвилин.
  • Перемішати між собою інгредієнти перед подачею на стіл.