Тушковані овочі в мультиварці

Риба, тушкована з овочами і картоплею в мультиварці

Тушкувати з овочами в мультиварці можна практично будь-яку рибу, але саме для цього рецепта краще всього підійде морська (хек, минтай, окунь, тілапія тощо). При цьому взяти її потрібно у вигляді філе. Лимонний сік допоможе прибрати рибний запах, так що готове блюдо буде пахнути спеціями і овочами. Приправи для риби без праці можна знайти в магазині, щоб не витрачати зайвий час на підбір прянощів. Замість майонезу також підійде сметана з високим показником жирності.
Інгредієнти:

  • 500 г хека;
  • 500 г картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 2 помідори;
  • 1 морква;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 2 ст. л. кетчупу;
  • 1 ч. л. приправи для риби;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 4 ст. л. рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Філе розморозити (при необхідності) і нарізати невеликими однаковими шматочками.
  • Кожен шматочок риби полити лимонним соком, посолити і поперчити, посипати приправою.
  • Картоплю нарізати не дуже тонкими кружальцями, також посолити і поперчити.
  • Додати до картоплі майонез і кетчуп, добре перемішати.
  • Нарізати кільцями цибулю, моркву – кружальцями.
  • Змастити чашу мультиварки рослинним маслом, перекласти в неї картоплю разом з соусом.
  • Поверх картоплі розкласти цибулю з морквою, потім – шматочки філе щільно один до одного.
  • Нарізати Тонкими кружками помідорів і викласти його на рибу.
  • Готувати рибку в режимі «Гасіння» 1 годину 20 хвилин, в середині приготування вміст мультиварки перемішати.