Смажені шампіньйони

Смажена картопля з шампіньйонами в мультиварці

Це блюдо підійде для вегетаріанського і пісного меню, так як готується на олії. Приготуємо страву у такому сучасному кулінарному пристосуванні, як мультиварка, в якій картоплю і гриби чудово запікаються і набувають неповторний смак.
Інгредієнти:

  • Печериці — 500 г;
  • Картопля — 700 г;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Лавровий Лист, сіль, перець чорний;
  • Олія для смаження;
  • Кріп — пучок.

Спосіб приготування:

  • Картопля очищаємо, нарізаємо брусочками. У мультиварочную чашу наливаємо олію, викладаємо картоплю. Встановлюємо режим «Гасіння» на 40 хвилин. Перші 20 хвилин обсмажуємо картоплю, періодично перемішуючи. Для цього мультиварку відкриваємо, перемішуємо інгредієнт і закриває. В кінці додаємо сіль.
  • Лук очищаємо, нарізаємо кубиками. Гриби нарізаємо тонкими пластинками.
  • Готову картоплю дістаємо з мультиварки, перекладаємо на окрему тарілку.
  • У чашу кладемо гриби і цибулю. Інгредієнти обсмажуємо, попередньо посоливши. Готуємо при тому ж режимі.
  • Після звукового сигналу в чашу викладаємо картоплю, додаємо подрібнений часник, дрібно порізану зелень, перець, перемішуємо. При бажанні можна посипати тертим сиром. Встановлюємо режим Випічка» на 20 хвилин.
  • Картоплю з грибами подаємо гарячою з овочевим салатом.

Тепер ви знаєте, як готувати смажені шампіньйони. Приємного апетиту!
Перевага печериць — відносно невисока вартість, цілорічна доступність і відмінні смакові якості. Крім того, гриби прості в обробці і приготуванні, а при розумному вживанні є корисним продуктом. Про деякі секрети цієї страви розкажуть досвідчені кулінари, які відмінно знають, як смачно приготувати смажені шампіньйони:

  • Гриби набудуть більш насичений смак (рецепт 2), якщо замість гасіння на сковороді їх запекти в духовці (1800
    З) 20 хвилин, попередньо посипавши сиром.
  • В якості гарніру до смаженим печерицям запропонуйте відварну картоплю, овочевий салат або гречану кашу.
  • Печериці, смажені з цибулею в сметані, стануть ще більш ароматними та смачними, якщо після приготування їх залишити настоятися близько 10 хвилин.
  • За таким же рецептом можна приготувати не тільки печериці, але і гливи. Лісові гриби слід попередньо відварити.
  • Підкреслити і підсилити смак печериць можна, якщо додати в блюдо часник, чебрець, цибулю, вершки, зелень, сметану.
  • Щоб смак печериць був більш виразним, їх слід попередньо обсмажити до рум’яної скоринки і випаровування вологи.
  • Якщо немає свіжих печериць, то для приготування салату можна використовувати мариновані або консервовані гриби.
  • Слід враховувати, що в печерицях міститься не перетравлюваних елемент, який створює зайве навантаження на травну систему. Так що зловживати цими грибами, як і будь-якими іншими, не слід.
  • Щоб зберегти гриби тривалий час, їх не потрібно мити. Досить загорнути в папір або покласти в пластиковий контейнер на нижню полицю холодильника.