Смажені шампіньйони з цибулею в сметані
Смачні гриби зі сметаною і цибулею чудово підійдуть до будь-якого гарніру, в охолодженому вигляді — стануть чудовою закускою до столу. Подавайте як гарнір до грибів картопляне пюре, відварений рис, гречку або макарони. Сметану можна замінити вершками — так страва вийде більш ніжним і соковитим.
Інгредієнти:
- Печериці — 1 кг;
- Сметана — 300 мл;
- Цибуля — 3 шт.;
- Масло рослинне — 50 мл;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Гриби промиваємо, очищаємо. Великі і середні печериці ріжемо на 4 частини, маленькі залишаємо цілими.
- Лук очищаємо і дрібно шаткуємо.
- У сковороді розігріваємо олію, викладаємо гриби. Смажимо печериці, періодично помішуючи до рум’яного стану і появи грибного запаху. Рідина повинна повністю випаруватися. Кришкою не накриваємо.
- Додаємо подрібнену цибулю, перемішуємо. Готуємо, поки цибуля не набуде приємний золотистий відтінок.
- Додаємо сметану, солимо, перчимо. Інгредієнти перемішуємо, зменшуємо вогонь до мінімального, тушкуємо гриби близько 15 хвилин під закритою кришкою.