Смажені шампіньйони

Смажені шампіньйони з цибулею в сметані

Смачні гриби зі сметаною і цибулею чудово підійдуть до будь-якого гарніру, в охолодженому вигляді — стануть чудовою закускою до столу. Подавайте як гарнір до грибів картопляне пюре, відварений рис, гречку або макарони. Сметану можна замінити вершками — так страва вийде більш ніжним і соковитим.
Інгредієнти:

  • Печериці — 1 кг;
  • Сметана — 300 мл;
  • Цибуля — 3 шт.;
  • Масло рослинне — 50 мл;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Гриби промиваємо, очищаємо. Великі і середні печериці ріжемо на 4 частини, маленькі залишаємо цілими.
  • Лук очищаємо і дрібно шаткуємо.
  • У сковороді розігріваємо олію, викладаємо гриби. Смажимо печериці, періодично помішуючи до рум’яного стану і появи грибного запаху. Рідина повинна повністю випаруватися. Кришкою не накриваємо.
  • Додаємо подрібнену цибулю, перемішуємо. Готуємо, поки цибуля не набуде приємний золотистий відтінок.
  • Додаємо сметану, солимо, перчимо. Інгредієнти перемішуємо, зменшуємо вогонь до мінімального, тушкуємо гриби близько 15 хвилин під закритою кришкою.